Moskus nær Rindal - Oppdatert!

Allis Iren Bæverfjord kan melde om at hun oppdaget moskusen like ved kommunegrensa til Rindal lørdag morgen.

Publisert Sist oppdatert

"Jeg "snubla" over denne karen noen km etter Negard møbelfabrikk på Rindalsskogen idag tidlig", skriver hun.

Vi minner om å holde god avstand til det store dyret!

Lørdag formiddag var Statens naturoppsyn (SNO) ute og lette etter moskusen ved Garberg, i nærheten av Nergård møbelfabrikk. Dyret hadde blitt observert på et jorde der tidlig på dagen. Moskusen forsvant etter hvert ut av syne og inn i skogen, og man antok at den var på vei i retning Rindal, da terrenget mot øst er så oversiktlig at den ville blitt observert hvis den hadde gått i den retningen.

Lørdag ettermiddag melder Statens naturoppsyn at de enda ikke har funnet moskusen, og de har ikke mottatt flere meldinger om observasjoner av dyret.

Det er altså fortsatt all grunn til å være oppmerksom hvis man ferdes i området Storås/Rindalsskogen i helga.

De siste par ukene har moskusen beveget seg fra Oppdalssida av Trollheimen, før den ble observert på Folddalsvegen onsdag denne uka, på Stokkfjellet torsdag, og ved Skjervøyan/Garberg fredag og lørdag. Det betyr at den kan finne på å gå langt i løpet av helga også.

Gi beskjed til Lars Olav Lund i SNO dersom du ser dyret.

Seniorrådgiver Tord Bretten i SNO har stor kompetanse på moskus. Han har studert bilder av horna på dyret, og ut fra det vurderer han dette til å være en ung okse på 4 år, opplyser SNO.

Kl 13.30 søndag ettermiddag har SNO fortsatt ikke mottatt melding om nye observasjoner.

Enkelte skuelystne hadde stoppet ved veien for å følge med. Noen av dem hadde stått der i et par timer, men alle ga opp til slutt, da moskusen forsvant i skogen.
I dette området regnet man med at moskusen befant seg midt på dagen fredag.
Ved denne låven på Garberg mistet tilskuerne dyret av syne.
Powered by Labrador CMS