Brannvesenet har kontroll på brannen i Todalen:

Brannslukking i Todalen.

Hus i Todalen nedbrent - brannmannskapet og sivile reddet nabohuset

Publisert Sist oppdatert

Litt før klokka 14.00 fredag, meldte både Politiet og 110-sentralen i Møre og Romsdal på Twitter om brann i et bolighus i Todalen, nærmere bestemt Talgøyan.

Det var ikke folk i huset, men bygget var overtent, og stod ikke til å redde.

Ifølge politioverbetjent Anders Magne Ormset hindret brannmannskaper fra Todalen og Surnadal, samt lokale sivile, spredning til nabobygningen.

Huset stod i full fyr.

Det er et eldre bolighus som har brent. Vi fikk melding i ettermiddag, om at det var full overtenning i et bolighus. På vei til stedet fikk vi beskjed om at det ikke skulle være personer i huset.

Til pressefrilanser John J. Storholt forteller Ormset at det er snakk om et eldre bolighus som har brent ned:

– Vi fikk melding i ettermiddag, om at det var full overtenning i et bolighus. På vei til stedet fikk vi beskjed om at det ikke skulle være personer i huset.

- Er det personer som har kommet til skade?

– Det er vel noen som kanskje har dratt inn litt røyk i forbindelse med slukkearbeid. Det er ikke snakk om alvorlige skader, men folk som har vært eksponert for både røyk og varme, som blir undersøkt av lege, sier Ormset.

- Har dere en formening om hvordan brannen startet?

– Nei, det har vi ikke. Vi må prøve å få gjort noen tekniske undersøkelser etterhvert når varmen gir seg litt, og se om det går an å finne en brannårsak.

- Hva er status akkurat nå (litt før klokka 15.30 fredag, red. anm.)?

– Nå har brannvesenet fått kontroll. Tidligere i dag var det stor fare for spredning til nabobygningen, men nå har de fått slått ned varmen og flammene, og driver mer med etterslukking, sier politioverbetjenten.

- Hvor store ressurser er det som er på plass her?

– Brannvesen både fra Todalen og Surnadal er her, så det er nokså mye brannmannskap. I tillegg til én ambulanse og to politipatruljer, sier Ormset.

Han forteller at Todalens brannmannskap, som har sin egen brannstasjon og brannbil som hører Todalen til, var i gang med å legge ut brannslanger da politiet kom til stedet.

Politioverbetjenten roser innsatsen til brannmannskap og frivillige, som han mener berget hovedhuset.

– I samarbeid med sivile, som brukte hageslanger og høyttrykksspyler, klarte de å holde varmen unna hovedbygningen her, sier Ormset.

– Men selve huset det brant i, går tapt?

– Ja, det er utbrent, så det er ikke noe mer å berge der.

– Hva skjer videre utover her?

– Brannvesenet må få forsikre seg om at de har fått slukket alt. Så kommer vi til å sperre av området fram til vi får på plass kriminalteknikere, det blir nok ikke før over helga, vil jeg tro.

Flere bilder fra brannslukkingsarbeidet:

Brannslukking i Todalen fredag 2. oktober. (Alle foto: John J. Storholt)
Brannslukking i Todalen fredag 2. oktober. (Alle foto: John J. Storholt)
Brannslukking i Todalen fredag 2. oktober. (Alle foto: John J. Storholt)
Brannslukking i Todalen fredag 2. oktober. (Alle foto: John J. Storholt)
Powered by Labrador CMS