Landsfinalen i bilcross

Kristian Stinus Holden sammen med barna Jo Kristian (snart 7) og Julie Arizona (snart 4) i siste innspurt hjemme før landsfinalen. Dette er bilen som ble brukt under kvalifiseringen i Rindal.

– Det kunne vært bedre, men det kunne også vært verre

Lørdag stilte Kristian Stinus Holden til start under landsfinalen i bilcross i Nore og Uvdal. Det var hard konkurranse med høyt nivå både på biler og sjåfører. Blant 129 deltakere endte Holden som nummer 78 av landets beste bilcrosskjørere.

Publisert

Høyt nivå

Kristian Stinus har vært på landsfinale en gang før, da som mekaniker for en fra Midt-Norge. Det var på Gardermoen i 2019.

Lørdag stilte han som sjåfør.

– Det gikk som forventet, smiler Holden. - Det var høyt nivå på både biler og sjåfører. Og selv var jeg lite kjent med banen.

Tre innledende løp

Lørdag startet med tre innledende løp hvor de beste kom videre til større finaler.

På grunn av ulik bruk av tegn i forhold til hva de bruker her i området, var Holden borti gasspedalen før start i første innledende løp. Det var bare litt, men det var nok til at han ble tatt for tjuvstart. Dette førte til at det ble to runder på alternativsporet. I tillegg punkterte han og endte på sjetteplass.

På andre innledende løp kom han på femteplass, og på tredje begynte han å kjenne bane og bil og kom på en imponerende tredjeplass.

Dette resulterte til at han ble nummer 78 av Norges beste bilcrosskjørere.

– Det kunne vært bedre, men det kunne også vært verre, ler den blide føreren.

Koster masse penger

Noen av deltakerne har brukt over 100.000 kroner på bilene sine. Selv begrenset han seg med påkosting av konkurransebilen, da det var stor risiko for at bilen ble solgt på bud etter konkurransen, noe alle bilene som var med i landsfinalen måtte stille til.

Som fryktet ble bilen solgt på bud og tar veien videre til Fitjar.

-Det er litt surt å miste bilen. Jeg var forberedt, men det er surt likevel.

Holden takker igjen sponsorer og bidragsytere som har hjulpet stort på den økonomiske biten noe han setter veldig stor pris på.

Opplevelse

Det var artig å se på bilcrossløpene for gjengen han kjørte nedover sammen med, og for Holden også etter at han var ferdig med løpene sine.

Blant publikum møtte de rindalinger og andre han kjenner til fra bilcrossmiljøet rundt om i Midt-Norge, og på kvelden var han på banket og premieutdeling.

– Det er vanskelig å hevde seg. Det er landets beste og de bruker mye penger på bilene sine. Men det var en opplevelse både for meg selv og de som var med nedover, smiler han.

Her kan du lese saken fra siste innspurt før landsfinalen.

Powered by Labrador CMS