Aksjon2a

Tema for årets Demensaksjon:

Husk dem som glemmer

I år, som før, er russen i Surnadal bøssebærere for å samle inn penger i forbindelse med Demensaksjonen 2014. Mandag kveld er det lurt å ha kontantene klare for å støtte en god sak!

Demensaksjonen er i år satt til neste uke, 15. til 21. september, og aksjonsuka avsluttes dermed med den internasjonale Alzheimerdagen. I den anledning er Liv Botten og Borghild Husby Kvande fra Surnadal demensforening og helselag i full sving med bøsser, vester og t-skjorter på Surnadal vidaregåande skole. De er svært takknemlige for at de har så hjelpsomme unge voksne med på laget for å gå dør til dør i bygda. Liv forteller entusiastisk at russepresident Kari Yan Forslund var positiv fra første stund, her var det ikke tvil om at russen skulle bidra!

 

Bøssebærere russ 2015.png

Foto tilsendt av Liv Botten

 

I år har Nasjonalforeningen for folkehelsen valgt å prioritere forskning med mål om at færre skal rammes av sykdommen, og at de som er rammet kan få god hjelp til å mestre hverdagen. Resultatet av innsamlingsaksjonen vil derfor fordeles 70 % til forskning og 30 % til lokal aktivitet.

Her kan du lese mer om årets Demensaksjon.

 

Demens er et samlebegrep for sykdommer som rammer hjernens funksjoner, og kjennetegnes ved blant annet hukommelsessvikt, forvirring og personlighetsendring. 71.000 personer er i dag rammet av demens i Norge, og man antar at antalles vil fordobles frem mot 2040. Den vanligste formen for demens er Alzheimers sykdom, men det finnes også andre typer.

 

Trollheimsporten har nylig skrevet flere saker om demens:

Trykk her for vår artikkel om Pårørendeskolen som starter opp 21. september.

Trykk her for artikkelen "Inn på tunet", et dagaktivitetstilbud for personer med demens, fra tidligere i uka.