Åpent møte og Pårørendeskole om demens

Surnadal demensforening og helselag inviterer til åpent møte søndag 21. september på Surnadal sjukeheim.  

Arrangementet markerer den internasjonale Alzheimerdagen og vil gi informasjon om demens og høstens Pårørendeskole. Representanter fra hjemmetjenesten i Surnadal og Rindal vil være til stede for å informere om sykdommen og kommunale tilbud. Det er gratis inngang og enkel servering, og etter møtet samles de påmeldte til høstens kurs for kaffe og en uformell prat.

Trude Nausthaug Rakvåg, mottaker av Demensprisen 2013 for Møre og Romsdal, møter også denne kvelden for å fortelle om sine erfaringer om det å ha en far med Alzheimer. Hun reiser rundt for å dele sin historie, som hun kaller Klok mann mister grepet.  

Representanter for demensforeningene i Rindal og Surnadal, Aud Helgetun, Ingrid Løfald og Liv Botten, understreker viktigheten av det å utveksle erfaringer og øke kunnskapen om sykdommen og kommunale tilbud. Slik er man bedre rustet til å takle sin egen og berørtes situasjon og det å bedre kvaliteten på samværet med den syke.

Med disse tankene som målsetting tilbyr nå demensforeningene i samarbeid med sine kommuner Pårørendeskolen 2014. Initiativet har fått tilskudd fra Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse og er et gratis undervisningstilbud til familie, venner og andre nære av personer som er rammet av demens. Det levner liten tvil om at behovet for informasjon og erfaringsutveksling er der, da sykdommen rammer svært mange. I dag lever over 70.000 mennesker i Norge med demens i ulike former, ifølge Nasjonalsforeningen for folkehelsen.

Du kan lese mer om de ulike temaene som blir tatt opp på kurskveldene ved å laste ned brosjyren nederst i saken.

Påmelding til Pårørendeskolen skjer innen 14. september til Marit Foss, tlf. 93491814, eller til Rindal hjemmesykepleie, tlf. 71664775.

 

Pårørendekurs 2014_690x575.jpg

Bidragsytere til Pårørendeskolen 2014. F.v. Aud Helgetun, Ingrid Løfald, assisterende rådmann og kommunalsjef helse og omsorg Gunhild Eidsli, enhetsleder for Surnadal sjukeheim Ann Kristin Tørset, Liv Botten og Marit Foss. 

 

Trykk her for å laste ned informasjonsbrosjyre.