ANNONSE FRÅ SURNADAL KULTURHUS:

Julerosekveld med Herborg Kråkevik og gjester

Herborg Kråkevik legger ut på storslått Julerose-turné med Linda Eide, Vigdis Hjorth, Mathias Eick og Kristiansund symfoniorkester. Fredag 26. november kommer de til Surnadal kulturhus.

Herborg Kråkevik tar i år med seg musikken og fortellingene fra «Juleroser» til bare noen ytterst utvalgte scener rundt om i landet. På turneen har hun med seg forfatteren Vigdis Hjorth, journalist og humorist Linda Eide og trompetvirtuos Mathias Eick. I tillegg til ny og tradisjonell julemusikk, vil disse folkekjære formidlerne gi publikum fortellinger, dikt og humoristiske høydepunkt fra Juleroser-heftene. Det blir adventstemning, julelatter- og tristesser, klassiske julefortellinger og helt rykende ferske tekster om hverandre.

De siste årene har juleheftet Juleroser med redaktør Herborg Kråkevik blitt en kjær del av julestemningen i mange hjem rundt om i landet. Julen 2020 kom albumet Juleroser med helt nye julesanger signert av mellom andre Aurora Aksnes, Odd Nordstoga og Anne Grete Preus, og innspilt av Herborg og Bergens Filharmoniske Orkester. På albumet medvirker også Bjørn Eidsvåg, Fargespill, Trygve Skaug, Marianne Pentha, AURORA og Mathias Eick.

I november kommer albumet «Barnas Juleroser» med julesanger og fortellinger som har stått på trykk i juleheftet med samme navn som Herborg også er redaktør for. Julerosekvelden består av sanger fra begge album.

– Dette skal bli ei juleforestilling som snakkar til alle krinkar og krokar av julehjartet vårt! Jul er følsomme greier, og litt kunst gjer alltid godt, om det no er musikk, litteratur eller biletkunst. Eg håpar mange vil koma og oppleva Juleroser frå scenen. Me skal gjera alt me kan for å underhalda og røra dykk og forhåpentleg gje alle litt fred i førjulsinnet, sier Herborg.

Billettar får du kjøpt på Surnadal kulturhus si heimeside.

Powered by Labrador CMS