Oda Solem Måøy (t.v.), Sunniva Fiske, Tone Sæther og Eleah Sæter viser fra det de synes er finest av det de har laget

- Alt e gøytt!

Siden 80-tallet har Surnadal husflidslag arrangert Barnas Arbeidsstue. Tradisjonen tro var det også i høst storstilt avslutning med gjester, kaker og ikke minst utstilling av flotte produkter.

Publisert Sist oppdatert

18 deltakere kunne onsdag vi se fram en flott samling av egenprodusert husflid. Husflidslagenes mandat er å videreføre og gjøre kjent husflidsteknikker. Her har Surnadal husflidslag gjort en formidabel jobb i 40 år ved å introdusere stadig nye generasjoner for husflidsarbeid.

Onsdag kveld var foreldre, søsken og besteforeldre invitert til avslutningsfest for høstens kurs. Instruktørene hadde sørget for kake, saft og kaffe. Her var det både kringle, muffins, og bakels å sette tennene i.

Mye godt å kose seg med

-Gøytt

Sofie Mo er en av den som kan vise fram et utvalg av flotte produkter. Hun har både sydd, vevd, strikket og malt i løpet av høsten. Da vi ber henne viser fram, det hun synes er finest, finner hun fram en flott pute med katte på. Sofie har katter sjøl, så katteputa passer bra. Ellers er det ting i utstillingen til Sofie som ikke skal vises fram enda. De skal nemlig være julegaver, og må være hemmelige fram til jul.

Sofie Mo er mest fornøyd med katteputa si

Ved et bord hadde damene Sunniva Fiske, Tone Sæther og Eleah Sæter plassert seg med godsaker på tallerkenene. De lover å vise det de har laget, men tallerkenene må tømmes først. Da vi spør hva som er artigst, nevner de å sy med maskin og å bruke svipenn. Men egentlig det vanskelig å velge mellom aktivitetene, for:

-Alt e gøytt.

Etter hvert vanket det diplom for innsastsen. Det var helst sikkert vel fortjent. Her er det vært brukt mage timer.

Vil bli med igjen

Utlodning er som hør og bør med på en slik kved. På Nymoen er operer man ikke med papirlodd, der er det gjenbruk med gode, gammeldagse årer. Og gevinstbordet var formidabelt. Mange gevinster var donert av butikker og noen var hjemmelaget. Det var faktisk så mange gevinster at det måtte fordels på to trekningen. Dermed gikk årebaljen rundt to ganger.

De som fikk ekstra gaver, var de åtte damene som har hatt «jobben» som instruktører denne høsten. De er ikke bare kunnskapsrike og dyktige med hendene, men visstnok også snille ifølge kursdeltakerne. Så da hadde de gjort seg ordentlig fortjent til blomstene, Det er nok ikke fritt for at de voksne damene har kost seg på onsdagskveldene også.

Snille damer. Disse snille damene har hatt ansvar for barnas arbeidsstue i høst. Fra venstre: Anne-Ma Nyheim, Oddrun Sæter, Magna Mo, Anne Grete Snøfugl, Solvor Røen, Else Nyheim, Haldis Vitsø og Johanne Andersen

-Det er lett å være snill mår en har så snille elever.

Barnas arbeidsstue vil gjerne takke Kiwi som har stilt opp med frukt gjennom hele høsten.

De vil også rette en takk til Europris Saparebank1 Norsmøre, Ark, Kitchn og Gjensidige.

Snart er det et nytt år og ny sesong. Listen som ble fylt ut viser at det ikke skal mangle på kursdeltakere til vårhalvåret heller. Mange ville skrive seg på for en runde til med barnas arbeidsstue.

SE BILLEDSERIE FRA UTSTILLINGEN UNDER:

Powered by Labrador CMS