To unge skyttere
Synne Løseth Dalsegg og Romund Opøien Halgunset. Begge Rindal Skytterlag

God oppslutning om trippelstevnet

I helga ble det arrangert innendørs skytterstevner både i Bøfjorden, Surnadal og Rindal.

Publisert Sist oppdatert

Skytingen skjer på 15 meters bane, og når det skytes innendørs, så er det kun kaliber .22 som er tillatt. Rindal skytterlag, Surnadal skytterlag og Hjelmen skytterlag arrangerte altså hvert sitt stevne i helga. Ca. 150 skyttere har vært i aksjon i løpet av helga. Det fine med slike trippelstevner er at man kan velge hvilke dager man kan skyte. Mange av skytterne forbereder seg også til landsskytterstevnet innendørs neste helg, som foregår 1.-4. februar i Stjørdal, med ca. 2500 deltakere.

I Rindalshuset monterte de opp en storskjerm i foajeen, slik at både publikum kunne følge skytingen live. 

Stor skjerm med live skyteresultater.
I Rindalshuset var det montert opp storskjerm.

Samme skyteprogram på alle banene

Programmet som skytes er en ordinær 25-skudd, og skyteprogrammet er som følgende for de forskjellige klassene:

Prøveskudd (fritt antall skudd på 3 minutter) skytes i forkant av 15-skudden. Tilleggstid for enkeltskuddsvåpen er ett minutt pr. serie (gjelder ikke prøveskudd). Umiddelbart etter skyteprogrammet på 25 skudd, så kan man frivillig skyte Ola Five skytingen, som går ut på å skyte høyest mulig poengsum på kortest mulig tid. Du har 5 skudd til rådighet innen 1 minutt. 

For kikkertklassen er alt i liggende skytestilling. Her er det ikke prøveskudd. Det benyttes ferdigstilling. Anleggstilling inntas på kommando «klar». På landsskytterstevnet vil de som skyter 50 poeng raskest, kvalifisere seg til en egen felles finale for alle klasser. 

Resultater fra hurtigskytingen på Angråmyra

Bra rekruttering 

–  Vi har for tiden bra rekruttering her i Surnadal skytterlag sier leder Hanne Waag.

Unge skyttere
Fra venstre Malvin Nilsson Nordvik, Sander Stenberg, Henrik og Arne Moen Rodal, Alvin Haga, Sindre Moen Rodal (bak), Lars Bastian Søyseth og Olve Moen Strand.

    Rekruttene på bildet over er med i klassen «Nybegynner ung». 

    – Vi er i gang med å lage oss nytt felthurtigskytingsanlegg her på Angråmyra. Dette er under bygging og er estimert til ca. en million kroner. Ellers har vi et anlegg her, der skytingen vises online på storskjermer fra alle tre skytebanene samtidig, sier Hanne.

    – Ellers kan jeg også nevne at vi nå er ca. 240 medlemmer i Surnadal skytterlag, men at ikke alle disse er aktive skyttere, legger hun til.

Også i Rindal er det også god rekruttering til skytterlaget.

- Vi har et pågående rekrutterings kurs med oppimot 6 deltagere. De har aktive skyttere som instruktører og får prøve å skyte, lære seg rutiner og skyteteknikk, samt å forholde seg til sikkerhetsregler, sier Morten Møller i Rindal Skytterlag. 

- Rindal Skytterlag har også klubbvåpen til utlån. Alle rekrutter skyter med anlegg, så det er ikke nødvendig med jakke, men skytterlaget har også det til utlån hvis noen skulle ønske det. Men i utgangspunktet trenger du ikke noe utstyr for å kunne bli med å prøve å skyte. 

- Selv om kursene er startet opp er det fortsatt mulig å henge seg på. Det er bare å ta kontakt med Rindal Skytterlag, eller møte opp i Rindalshuset kl 1730 på tirsdager.  Det er også vært snakket om å arrangere nybegynnerkurs for voksne. Tilbudet kan komme, og er du interessert så er det bare å ta kontakt, avslutter Møller.

Skytter liggende
Kebron Bihane, Rindal Skytterlag.
Skytter liggende skytestilling
Pippi Gjeldnes, Surnadal Skytterlag.
To blide skyttere
Hanne Waag og sønn Erling Waag etter skytingen.

Det var mulighet for få seg en matbit. På Angråmyra var pizza, vafler, kaker, kaffe og mineralvann å få kjøpt. 

Tre damer på kjøkkenet
Jorun Snekvik, Oddrun Snekvik og Karen Snekvik er kjøkkenhjelpere.
Tre skyttere.
Daniel Sørli, Marte Bjerkaas Nisja og Karen Snekvik skjøt best i Surnadal.

Resultater:

Daniel Sørli fra Sunndal skytterlag, regjerende skytterkonge, vant klasse 3-5 på alle de tre stevnene.

I Surnadal vant Daniel Sørli klasse 3-5 med 347(17) poeng. Marte Bjerkaas Nisja, også Sunndal, kom på andreplass med 347(15), og på tredjeplass Karen Snekvik, Surnadal skytterlag, med 346(16).

Pippi Gjeldnes, Surnadal, vant klassen nybegynner ungdom på Angråmyra med 234(2) poeng. Marianne Nordvik, Bæverdalen skytterlag, vant klassen nybegynner voksen med 246(7). Tora Waag, Surnadal, vant klasse 2 med 349(14), og Mons Otnes, Surnadal, vant klassen V55 med 347(22). 

I Rindal vant Daniel Sørli med 348(17). På andreplass kom Ludvig Andre Sagstad Tolaas fra Nesjestranda og Skåla skytterlag med 346(14), og på tredjeplass Odd Tyrhaug, Smøla skytterlag, med 346(12).

Axel Skuggevik, Surnadal, vant klasse V55 i Rindal med 349(21).

I Bøfjorden vant også Daniel Sørli med 349(20). Odd Tyrhaug, Smøla, tok andreplassen med 347(18), og Eline Lillegård, Hjelmen skytterlag, ble nr tre med 346(19).

Tor Fredrik Mikkelsen, Surnadal, vant klasse 2 i Bøfjorden med 344(14). Ola Magnus Stenberg, Surnadal, vant klassen rekrutt 11-13 år med 329(3).

Tre kvinnelige skyttere
Fra v. Jorunn Snekvik, Karen Snekvik og Tora Waag, alle Surnadal Skytterlag.

Resultater fra Ångråmya, Rindal og Hjelmen finner man på disse linkene: 

Resultater fra stevnet i Surnadal – Rangering.

Resultater fra stevnet i Rindal

Resultater fra Hjelmenstevnet – Rangering

Her finner vi mange flere gode resultater fra lokale skyttere. 

Vil du prøve deg som skytter? 

To kvinnelige skyttere
Mor Heidi Walle Reiten og datter Sara Mari Walle Reiten

Da er du velkommen til å være med på treninger. Enkelte treninger er tilrettelagt for nybegynnere. Liker du spenning, konkurranse og gode venner med samme interesse? Ja, da kan nettopp skyting være en idrett for deg! Skyting passer for alle aldersgrupper, helt fra barneskolealder og oppover. Gutter og jenter konkurrerer i samme klasse, og jentene hevder seg like godt som guttene. I skytterlagene møter du et unikt miljø, der tilhørighet og samhold står sterkt, og alle er samlet om en felles interesse.

Kom og prøv da vel! Det koster ingenting å prøve. Skytterlagene leier ut våpen, ammunisjon og skytterklær gratis til nybegynnere og vi fokuserer på sikkerhet. 

Kontakt gjerne ungdomsleder Sigbjørn Hausberg (Tlf: 958 36 105) eller leder Hanne Waag (950 81 828) i Surnadal skytterlag for mer informasjon.
I Rindal skytterlag kan Morten Møller kontaktes (Tlf: 957 70 482)
I Hjelmen skytterlag kan Lars Lillegård kontaktes (Tlf: 954 08 026).

Bildeserie:

Kvinnelig skytter
Eline Lillegård, Hjelmen Skytterlag
Mannlig skytter
Erik Gravem, Surnadal Skytterlag
Mannlig skytter knestående
Ivar Maalen, Surnadal Skytterlag
Skytterlag med både stående og knestående skyttere
Jorunn Snekvik, Tora Waag og Karen Snekvik , alle Surnadal Skytterlag
Skytterlag liggende skyting
Norun Bergheim, Olav Nergård Gjeldnes, Erik Gjeldnes og Nils Jøran Stenberg, alle Surnadal Skytterlag
Tre liggende skyttere
Atle Ness Vasøyfjord, Heidi Walle Reiten og Sara Mari Walle Reiten
2 skyttere i stående og knestående skytestilling
Hanne Waag og Jon Oren i aksjon
En skytebane
Angråmyra innendørsskytterbane.
Powered by Labrador CMS