Kulturvøkku: Skytingens dag

mann skyter på leirduebane

Åpen dag på Stampmyra med duell mellom ordfører og varaordfører

Publisert Sist oppdatert

Rindal skytterlag og Rindal JFF inviterer til åpen dag på Stampmyra skyteanlegg onsdag 3. juli med skyting på elektroniske skiver med rifle 22 kaliber, og hagleskyting på leirduer på anlegget til jeger- og fiskeforeningen. Det blir også duellskyting mellom ordfører i Rindal og varaordfører i Surnadal, samt kommunedirektørene i de to kommunene.

På skytterlagets bane på Stampmyra i Romundstadbygda blir det tilbud om gratis prøveskyting med salong (22 cl) under kyndig instruksjon. Det er ikke noe krav til klær eller utstyr da skytterlaget stiller med det som trengs. Tilbudet gjelder for alle aldre - og gjerne nybegynnere – så kom og prøveskyt! Elektronisk anvisning. 

Salg av kaffe/brød m.m. inne på skytterhuset. Senere i sommer skal ordfører i Rindal, Mildrid Kattem Aune til landsskytterstevnet på Steinkjer for å delta i ordførerkonkurranse blant trønder-ordførerne, og vil under arrangementet på Stampmyra utfordre varaordfører i Surnadal, Annett Ranes, til duell for å sjekke både form og konkurransenerver. 

Ordfører i Rindal, Mildrid Kattem Aune
Varaordfører i Surnadal, Anett Ranes

Samtidig utfordrer kommunedirektør i Rindal (og aktiv skytter), Mons Otnes, «nykommer» i Surnadal, Lars Inge Kvande, til skyteduell. Her vil Otnes skyte stående, mens Kvande vil få mulighet til liggende skyting. Det blir mest trolig overføring av skytingen på storskjerm. 

I tillegg inviterer Rindal jeger- og fiskeforening til leirduebanen sin på samme anlegget, hvor det blir demonstrasjon av skyting med hagle på leirduer. Også her vil det være mulig for publikum å prøve seg på leirdueskyting i trygge omgivelser.
NB! Aldersgrense 10 år, og unge under 18 år må ha foresatte til stede. Ingen krav til antrekk eller utstyr - Rindal JFF stiller med det som trengs!

Vi håper at det vil være interessant for flere å komme å prøveskyte, eller bare ta en kikk på anlegget vårt på Stampmyra.

fire personer ligger og skyter, en person står
Powered by Labrador CMS