Ukas skitur - Stikk UT!

Påskestemning i løypene.

Nordmarka i Surnadal og Kvennhusskogan i Ålvundeid

Publisert

Hver uke frem til påske vil vi presentere ulike ski-destinasjoner med Stikk UT! Ski-turmål. Vi håper på kuldegrader og fin snø slik at du kan finne frem skiene og benytte deg av fine skiløyper nær deg.

Inviter gjerne med deg noen ut på ski, Stikk UT! Ski passer for både nybegynnere og erfarne skiløpere. På stikkut.no og i Stikk UT!-appen finner du fine Stikk UT! Ski-turmål. På løyper.net finner du informasjon om hvor og når de tråkker skisporene.

2022 er Frivillighetens år og vi retter en stor takk til alle de frivillige som er involvert i arbeidet med Stikk UT! Ski, både den som kjører tråkkemaskinen, den som setter opp skilt og lager fine turbeskrivelser. Ildsjeler gjør en stor innsats for at akkurat du skal få en flott tur, de jobber sent eller står opp tidlig for å tråkke fine skiløyper. Møter du en av dem som kjører tråkkemaskinen, setter de stor pris på ett smil og tommelen opp. God skitur!

Nordmarka i Surnadal

Det er tre Stikk UT! Ski-postar i området: Løålikjølen, Garthøglia og Magretlia.

Det er mange frivillige som kjører tråkkemaskinen i Surndal IL, Nils Egeness, Olav Rønning, Asbjørn Foss og Ole Sæterbø.

Løypenettet på Nordmarka ligg solrikt til og byr på varierte løyper og ein lang skisesong. Området skianlegget ligg i, er eitt av dei mest snøsikre i Surnadal kommune. Her kjem snøen tidleg og ligg lenge etter at det er blitt barmark nede i bygda. Mange vil seie den finaste tida på Nordmarka er den vi har framfor oss no, utover mot våren, og er vi heldige, varer sesongen heilt ut i april!

Skianlegget er drive på dugnad av Surnadal i.l. Totalt er det rundt 40-50 km med løyper, ca. 3 km lysløype medrekna.

Det er ein stor, romsleg parkeringsplass ved skianlegget. Her har idrettslaget også eit klubbhus som har open kiosk i samband med arrangement. På Løålikjølen er det dessutan ei grillhytte til allmenn bruk.

Anlegget er mykje bruka, og det lokale idrettslaget brukar det til både trening og konkurranse. Løypene er i tillegg flittig bruka av mosjonistar og turgåarar.

Arrangement framover:

Barn i løypa på torsdags ettermiddagar. Klubbmesterskap.

Det har pga covid vore færre arrangement enn vanleg dei siste åra

Opp dei første bakkane på tur inn mot Løålikjølen.

Kvennhusskogan på Ålvundeid

Stikk UT! Ski-turmålet i området er Kvennhusskogan - lysløypa på Ålvundeid. Dette er ett nærmiljøanlegg med lysløype og skileik.

Magne Gjersvoll kjører tråkkemaskina. Han er æresmedlem i IL Ulvungen !

Informasjon om når tråkkemaskina har kjørt, finnes på https://www.loyper.net/#aalvundeid/15,8.52458,62.75727

IL Ulvungen har driftsansvaret for løypenettet, og betaler festeavgift til private grunneigere. Alt arbeidet utføres på dugnad. Dei 75 lyspunkta er planlagt utskifta til LEDlys i 2022 i eit Spillemiddelprosjekt.

Kvennhusskogan.

Lysløypa har ei lengde på ca 3,5km i tillegg til nokre tverrforbindelser. Hovedløypa går rundt eit skileikområde der det er nokre mindre hoppbakker. Det er ein bålplass ved skileiken, og ein bod som inneheld hoppski til utlån, samt ein mulldo.

Det er tilrettelagt parkering ved Klubbhuset til IL Ulvungen på Leikvoll, rett ved Rv70. Ein kjem seg sikkert fra parkering til lysløype via undergang under Rv70. Toaletter er opne 24/7 på baksida av Klubbhuset (mot fotballbana). Hugs å lete att dørene etter deg slik at det ikkje snør inn eller at vatnet frys !

Løypene er opne og preparerte så sant det er snøforhold til det – løypa ligg i le og har ofte gode forhold sjølvom det regner og blæs på Sunndalsøra. Avogtil så tråkkes det også spor opp til Skaudalsvatnet og mot trimposten «Karihaugen».

Skigruppa i IL Ulvungen trener kvar torsdag.

Det blir Lysløyperenn med langrennscross torsdag 10.mars, sponsa av Telenor . Då vert det også kiosksalg fra Klubbhuset på Leikvoll etter rennet.

Den som er fornøgd med tilrettelegginga kan melde seg inn som medlem i IL Ulvungen på www.minidrett.no, eller vippse litt støtte til #104041 😊

Powered by Labrador CMS