Pressemelding fra Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal:

Vinterstemning ved Bårdsdalsvatnet.

Det meste er klart til oppstart av ny Stikk UT! -sesong

15. desember starter Stikk UT! Vinter opp igjen med nærmere 300 turmål: 132 skiturer og 166 vinterfotturer. Alle våre medlemskommuner har nå Stikk UT! -tilbud i vintersesongen.

I tillegg ønsker vi Sande kommune velkommen med i Stikk UT! -familien. Formelt sett blir de ikke medlem i Sunnmøre friluftsråd før det er avholdt årsmøte i 2022, men de klarte ikke vente med Stikk UT!, så de har hevet seg rundt og gjort klart tre vinterfotturer.

Oversikt over turene finner en i Stikk UT!-appen og på stikkut.no. (Under Finn turmål kan dere søke opp oversikt over turmålene i egne/aktuelle kommuner.) Alle turer blir skiltet og merket godt av våre frivillige medhjelpere rundt om i idrettslag og velforeninger, og det er mange tråkkemaskinsjåfører i sving. Det er gratis å være med, og all registrering foregår digitalt i appen eller på hjemmesiden. Dette blir første vinteren med app, og vi håper den vil gjøre det enklere å registrere. Særlig på skiturer er det ikke lenger nødvendig å stoppe opp og ta telefonen ut av lomma, men kan i stedet registrere turen i etterkant. For så lenge appen er åpen når en begynner på turen, vil den registrere og lagre kodene en passerer underveis.

Nå er det ingen unnskyldning for ikke å komme seg ut på tur, selv om dagene er korte og kulda har satt inn. Vi vet det skifter fort her på nordvestlandet, men for øyeblikket ligger det an til at de aller fleste turmål kan åpne, for nå er det snø i hele regionen. Sjekk også ut den nye funksjonen i appen - «sammen» - her kan man enkelt finne eller opprette en tur der målet er å gå tur sammen med andre.

Stikk UT! Vinter varer helt fram til 2. påskedag, som denne sesongen er 18. april

Skitur i Freimarka.
Powered by Labrador CMS