Vårsøghelga 2023:

Henning Sommerro underholdt 9. og 10. trinn fredag.

Vårsøg for ungdommen

Fredag 26. mai var det Henningtime for 9. og 10. trinn ved Surnadal Kulturhus. Her fikk vi både improvisasjon, kjente sanger og fortellinger om livet til Henning.

Han åpnet med «Sola e komma» og fortalte om hvor fantastisk vær det er i Surnadal hver gang han kommer. Videre fortalte han om hvordan han utviklet musikkomponeringen gjennom årene og han spilte blant annet sanger han hadde komponert i ung alder. Han improviserte en sang om hvor fantastisk greie publikumet var.

– Jeg er heldig som har fått holde på med noe artig hele livet, fortalte Sommerro før vi fikk høre mer om reisen hans som musiker. Han hadde også med seg en medmusikant ved navn Roar Engelberg.

Sommerro sammen med Roar Engelberg på panfløyte.

– Han spiller panfløyte, og det er jo ikke akkurat det mest vanlige instrumentet, sa Henning. Sammen spilte de «Vinterlandstango», og Engelberg var også med og avsluttet med «Vårsøg».

Det første Henningstipendet

Henningstipendet ble for første gang utdelt under Henningtimen i år. Dette stipendet var en 70årsgave til Henning fra Surnadal kommune.

Juryen deler ut Henningstipendet, f.v. Henning Sommerro, Lilli Husby, ordfører Margrethe Svinvik og Torbjørn Larsen.

– Ungdommen er målgruppa til dette stipendet og pengene skal gå til å videreutvikle talent innenfor kultur, fortalte jurymedlemmene.

Mottakerne av Henningstipendet for 2023 er Mira Husby Bævre og Gunn Mari Våbenø, som begge driver med dans ved høyskolen i Kristiania. De var ikke til stede for å motta stipendet selv, men hadde sendt en videohilsen.

Mottakerene av Henningstipendet hadde ikke anledning til å møte opp selv, og sendte derfor foreldrene sine for å ta imot.

– Takk til juryen som har trua på oss, sa Gunn Mari i videoen. De oppfordrer ungdommer til å melde seg på Kulturskolen.

Powered by Labrador CMS