Fallviltgruppa i Rindal melder:

Mye blod i lysløypa i Rindal sentrum etter avliving av skadet elg

Publisert Sist oppdatert

Mandag kveld ble en elg påkjørt ved skimuseet i Rindal sentrum. Elgen ble skadet og kom seg vekk fra plassen via lysløypa. Fallviltgruppa kunne ikke finne den og avlive den i mørket, så de dro ut på søk igjen tirsdag formiddag. De sporet den skadde elgen og fant den ved Innlegget, rett overnfor fugletittertårnet ved Igltjønna. Elgen hadde brukket ett bein, og måtte derfor avlives. Deretter måtte den dras ut og bort til parkeringsplassen ved badeplassen slik at den kunne kjøres bort. Medlemmene i fallviltgruppa merket seg at det ble veldig mye blod, både i og ved lysløypa der elgen ble avlivet, og også noe blod på parkeringsplassen.

Det er altså ingen grunn til panikk om man ser blod i lysløypa. Det har sin naturlige forklaring.

Viltet trekker mot veier og skiløyper nå, på gunn av store snømengder. Det er lurt å være bevisst på at man kan møte elg langs skiløypene.

Tidligere i vinter har det ikke vært mange viltpåkjørsler, men med de snømengdene vi har i Rindal nå, og varsel om enda mer snø, er medlemmene i fallviltgruppa rimelig sikre på at det kommer til å bli noen viltpåkjørsler i tida framover.

Det er fare for vilt på veiene over alt, men den plassen i Rindal der der har vært flest viltpåkjørsler er på Mjohølvegen, mellom Djupdalsbrua/Dalbakk og Landsem, så der bør bilister være ekstra oppmerksomme framover.

Powered by Labrador CMS