Dans sto på programmet på en av postene i idrettshallen under Barnehagedagen

Full fart under Barnehagedagen 2024

Publisert Sist oppdatert

Barnehagedagen 2024 ble markert tirsdag i Surnadal. Arrangementet var lagt til Syltøran, både i klubbhuset til Surnadal Il og i den nye fotballhallen. Slagordet for årets Barnehagedag er "Stedet mitt" og Kulturarv er tema. Formålet med dagen er å synliggjøre hva barna får oppleve, erfare og lære i barnehagen. Barnehagedagen er et initiativ fra Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Foreldreutvalget for barnehager. I Surnadal hadde barnehagene gått sammen om et felles arrangement.

Lena Ellevset og Kristin Bæverfjord ønsker velkommen til Barnehagedagen 2024

Førskolebarn fra Midtigrenda, Solbakken, Bårdshaugen, Bæ/Bø, Øye, ToStop og Mo barnehage, 58 i tallet, var derfor samlet til oppstart i den nye idrettshallen på Syltøran. 

"No e sola kåmma"

Dagen ble starta med allsang. "No e sola kåmma" av tekstforfatter Hans Hyldbakk, og hvor melodien er skrevet av Henning Sommero. Her var det både kulturarv og nærmiljø. Og ungene hadde definitivt øvd på forhånd.

Første post programmet var allsang - "No e sola kåmma". Heidi Helgetun er forsanger

Varierte aktiviteter

Dagen fortsatte med leker og aktiviteter. Her var det fotball, dans og leker i idrettshallen, mens det var var perling av vennskapsarmbånd og kino i klubbhuset. Filmen som ble vist var "Fjellgården i Trollheimen"

Her er det full innsats på fotballbanen
På posten med fotball var det også teknikktrening
Her er det lek - Alle mine kyllinger
Inne i klubbhuset var det perling av vennskapsarmbånd
... og kino

I tillegg til førskolelærere fra de forskjellige barnehagene, hadde arrangøren fått med seg elever fra Helse og oppvekst linja ved Surnadal Videregående Skole. 

Fiskeburger og Bakels med grøt

Omtrent midtveis var det lunsj, hvor førskolelevene fikk servert fiskeburger sponset av Norsk Kvalitetsmat, og bakels med grøt laget av medlemmer av Surnadal Sanitetsforening. Surnadal Sanitetsforening sto også for tilberedning av fiskeburgerne.

Her serveres det fiskeburger
Førskolene fikk hjelp av Surnadal Sanitetsforening på kjøkkenet.
Sanitetsforeningen stilte med "Bakels og grøt", og grøten var selvfølgelig med NKS logo
Powered by Labrador CMS