Pressemelding fra Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal:

Strandryddeuka 2022

Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal er en av bidragsyterne når Hold Norge Rent arrangerer strandryddeuka 9.-18. september. Gjennom panteordningen “Stikk UT og plukk!” sørger friluftsrådet for at du kan være med å rydde og samtidig tjene penger til idrettslaget, korpset eller klassen!

Strandryddeuka er Norges største kollektive ryddedugnad og engasjerer et stort antall mennesker over hele landet. “Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt” er Rydd Norge sin tilnærming til dugnaden og de understreker at selv små aksjoner bidrar til opprydning. Man trenger kun hansker, sekk eller pose og en plan for avfallshåndtering før man går ut og plukker søppel og det oppfordres til å rydde langs elver, innsjøer, strender, holmer, øyer, stier og byrom hele uka.

I Nordmøre og Romsdal er strandrydding ytterligere tilrettelagt ved at man enkelt kan pante søppel man har plukket og sitte igjen med penger som kan gå til lag, foreninger og andre gode formål forteller Ola Fremo, daglig leder i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal. Fra nettsiden stikkutogplukk.no kan man bestille pantelapper som man fester på søppelposene. Man tar bilde av disse og sender inn, leverer så søpla på gjenvinningsstasjonen og noen dager senere er pengene på vei inn på kontoen.

Ola Fremo er daglig leder i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal.

Marin forsøpling langs kysten, øyene og i fjordene er noe vi jobber mye med her i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal og denne uka inviterer vi alle innbyggerne til å bidra med det de kan, sier Fremo. Gjør det gjerne til noe sosialt og kjekt ved å ta med en venn eller flere og skap litt kos rundt ryddinga ved å ta med noe godt på termosen og litt niste i sekken. All rydding monner og litt er bedre enn ingenting.

De som vil vite mer om strandryddeuka kan lese på holdnorgerent.no og på stikkutogplukk.no finner du alt du trenger for å benytte deg av panteordningen.

Powered by Labrador CMS