Whales and this lake (3)

- Villere enn vi selv forstår

Hans Olav Settem (21) fra Surnadal er vokalist i bandet Whales & This Lake, som for knappe to uker siden slapp låta "Gold". Andresingelen har på imponerende vis fått nærmere 250.000 avspillinger på musikktjenesten Spotify de siste dagene. - Det er villere enn vi helt forstår selv, sier Settem.

Bandet Whales & This Lake er dominert av musikere fra Møre og Romsdal, da det består av trioen Hans Olav Settem fra Surnadal (vokal/synthbass), Anders Søvik Hjelden fra Innfjorden (el-trommer/synth) og Max Peder Brekke fra Rånåfoss (gitar/synth). For tiden bor og studerer alle tre i hovedstaden.

På januar i år slapp bandet førstesingelen "Sahara Blind". Les mer om saken herEtter den store suksessen i forbindelse med sitt første singelslipp - som for øvrig endte med 13 uker på P3s B-liste - innrømmer trioen at de ble satt ut, og dermed tenkte "det får gå som det går" om sin fremtidige andresingel. Og nå, knappe fem måneder senere, har det atter en gang gått langt over guttas forventninger.

Fredag er det to uker siden bandet slapp singel nummer to, og at en kvart million mennesker har hørt låta i løpet av så kort tidsrom er intet annet enn imponerende for et såpass nyetablert band med røtter i lille Møre og Romsdal. 

- Det føles veldig merkelig at så mange har hørt låta i løpet av to uker når man kommer fra en plass der det bor under 10.000 innbyggere. Det setter ting litt i perspektiv, sier Settem.

På det meste har "Gold" fått så mye som 60.000 avspillinger i løpet av 24 timer. Gutta selv tror det skyldes at den har havnet på noen av Spotifys største spillelister, med opptil 680.000 følgere. 

- Når man nesten kan begynne å snakke om ordentlig suksess er det veldig godt å ha verdens tryggeste og koseligste plateselskap i ryggen, Koke Plate, som i hovedsak består og drives av Kristian Harnes, forteller den takknemlige vokalisten.

Og hva skjer fremover? Surnadalingen kan meddele at bandet i det minste skal få spilt noen få konserter i sommer, men at fokuset i hovedsak skal rettes mot å skape nytt materiale. Til høsten, nærmere bestemt før november, vil Whales & This Lake etter planen komme med ny singel. 

- Og så er det blitt snakket mye om å isolere seg i et hus på Vestlandet med produsent Digory Smallz (Tyler Johnson) fra Canada, og rett og slett produsere en god, gammeldags plate, avslutter Settem.

Hør "Gold" her: