Whales & This Lake_690x460

Ny singel og musikkvideo fra Whales & This Lake

Det er travle tider for det Møre og Romsdal-dominerte Oslobandet Whales & This Lake. Mandag 26. januar var det duket for slipp av både musikkvideo og singelen "Sahara Blind". - For tiden jobber vi omtrent døgnet rundt med alt som hører med, forteller bandmedlem Hans Olav Settem fra Surnadal til Trollheimsporten.

Bandet består av Hans Olav Settem fra Surnadal (vokal/synthbass), Anders Søvik Hjelden fra Innfjorden (el-trommer/synth) og Max Peder Brekke fra Rånåfoss (gitar/synth). Trioen studerer ved Populærmusikkstudiet på Westerdals Oslo ACT, midt i Oslo sentrum. Det var her de fant hverandre, og nå har studiekameratene spilt sammen i litt over et år. Gruppa har lekt litt med forskjellige sound og konsept siden den gang, men mener nå at de har landet på et endelig uttrykk som de har jobbet fram over lang tid sammen med andre musikere og venner. Ved hjelp av Tyler Johnson fra Vancouver i Canada, brukte de store deler av sommeren 2014 på å utvikle musikken og konseptet bandet nå står for.

- Alt i alt baserer vi konseptet rundt at vi skal lage noe vi elsker, sammen med folk vi elsker, som vi også håper og tror kan bety noe for mange andre, forteller den 20-årige surnadalingen.

- Vår musikk holder seg godt plantet i det elektroniske indiepop-segmentet, med en sterk link til både rockn'roll-tankegangen og 80-tallets svulstige sound - så man kan si vi prøver å røre sammen alt dette i vår egen lille suppe. Vi elsker å visualisere musikken gjennom andre kunstformer som film og bilde, så vi har fått med oss et fantastisk team som har lagd vår første musikkvideo og cover-art, og som vi også trolig vil jobbe masse med senere, forteller Settem til Trollheimsporten.

Gutta jobber for tiden for fullt med å få alt klart til slippfesten/konserten de skal ha på utestedet Revolver i Oslo. Sammen med lyd- og lysmenn har de ambisjoner om å sammen utvikle et vilt live-konsept. I tillegg til dette er de stadig i studio og jobber med nye låter, og Settem kan fortelle at det etter all sannsynlighet kommer en ny låt om et par måneder.

Hvor henter dere inspirasjon fra? - Egentlig bare alt vi opplever. Vår egen hverdag, som naturligvis er fylt med haugevis av sterke inntrykk gjennom musikk, film, bilder, nyheter. Samtidig går vi og tråkker rundt i alle mulige folk og kulturer i hovedstaden, noe som er en fantastisk inspirasjon i seg selv, meddeler Settem, som også understreker at singelen ikke bare er et resultat av hard jobbing fra bandet selv, men gode støttespillere fortjener også en del av æren.

Bandet retter en stor takk til alle som har bidratt med fantastisk hjelp, både betalt og ubetalt. Dette gjelder alle involverte i både innspilling av musikk og video, for eksempel den svenske skuespilleren Jonas Daniel Irvall, som stilte opp både over og under vannoverflaten for noen knallharde dager med innspilling, og krevde nesten ingen betaling pga. bandets begrensede budsjett. At bandet i det hele tatt hadde et budsjett for å lage video er takket være Surnadal Sparebank, som sponset med 10.000 kroner for å få det hele gjort. Det er noe alle bandmedlemmene samt alle andre involverte setter uendelig stor pris på, kan Settem fortelle.
 

Støtt bandet ved å kjøpe deres musikk på Spotify, Wimp, Amazon eller iTunes.

Se den ferske musikkvideoen her: