Hege Mons_cropped_400x562

Vedtok ny turisthytte i Naustådalen

Verneområdestyret for Trollheimen hadde møte på Otta sist i august. Det ble klagen omkring ny turisthytte i Naustådalen ikke tatt til følge med 7 stemmer - 2 stemte for klagen. I tillegg ble dette vedtatt omkring den nye turisthytta i Naustådalen: Innspill om at AU tar kontakt med TT/KNT for å iverksette forebyggende tiltak for å redusere konflikten mellom rein og fotturister. Viktig å jobbe skadeforebyggende og konfliktdempende. Områdeforvalter Hege Sæther Moen fikk gjennomslag for si innstilling.

Nå går saken til Miljøverndepartementet for endelig å avgjøresog både Hege Sæther Moen og leder Mons Otnes i verneområdestyret, håper lokal forvaltning blir opprettholdt.

Verneområdestyret hadde mange saker på saklista til dette møtet - du finner heile saklista i denne saken på Trollheimsporten.

Alle vedtakene:
Vedtakene områdestyret for Trollheimen gjorde finner du ved å laste opp dette!

Blant anna fikk Storli hytteeierforening tillatelse til å merke stier i Storlidalen og KNT fikk lov til å merke sti mellom Vollasetra og Storlidalen, Helgetunmarka grunneierlag fikk lov til å kjøre opp skiløyper i Trollheimen landskapsvernområde i Rindal kommune og det vil bli søkt om midler til utvikling og utbedring av kontorfasiliteter til forvaltningsknutepunkt i Rindal på vegne av områdestyret. Søknadsfrist er 15. september og leder Mons Otnes skal holdes orientert undervegs i prosessen. Til slutt fikk ikke Helgetun jaktlag lov til å bruke ATV for frakting av felt hjortevilt i landskapsvernområdet.