Ola Morten Helgetun

Stor utbedring av Hølstovegen

Alle som kjører til Helgetunmarka kan glede seg over stor forbedring på Hølstovegen nå i høst. Det har blitt en ny avkjørsel fra fylkesvegen gjennom Romunstadbygda, og Hølstovegen har blitt bredere og mer oversiktlig inn mot krysset. Leder i vegnemnda Ole Morten Helgetun er glad for at de endelig har fått gjennomført prosjektet.

Ole Morten Helgetun forteller at det har vært en del problemer i det gamle krysset. Fra Hølstovegen var det smalt og bratt og uoversiktlig for de som skulle inn på fylkesvegen, og særlig på vinters tid hendte det at det stoppa opp for enkelte. Særlig var det store kjøretøy som hadde problemer, som lastebiler, betongbiler og tømmerbiler. Det er mer enn 300 hytter i Helgetunmarka, og det er alltid byggeaktivitet, så i tillegg til all hyttetrafikken er det er flere arbeidsbiler som kjører her hver dag.

Hølstovegen ble bygd som anleggsveg for vasskraftutbygging rundt 1960, forteller Ole Morten Helgetun. Rindal kommune tok over vegen rundt 1970, så i dag er dette en kommunal veg. Det ble utnemnt ei vegnemnd for Hølstovegen, og grunneierene bytter litt på å sitte i nemnda. For tida er det Ole Morten Helgetun, Harald Helgetun og Lars Helgetun som sitter i vegnemnda. Hølstovegen bli stadig mer trafikkert, etter hvert som det blir satt opp flere hytter i området. Vegnemnda har arbeidet lenge for å få kommunen til å bli med på utbedring av vegen, og nå har de endelig fått det til.

Utbedringa av vegen har kostet 200.000 kr. Rindal kommune har bidratt med 70.000 kr og NVE har også bidratt med 70.000 kr. Det resterende beløpet finanisieres med bompenger. Det er Rindal Maskin AS som har utført arbeidet.

Ole Morten Helgetun synes det er bra at Rindal kommune satser på næring, og at kommunen kan være med på investeringer utenfor sentrum også. Med tanke på kommunens slagord "5 minutter til alt" påpeker han gjerne at det bare er 5 minutter inn til Skavlia. Fra det nye krysset til Hølstovegen, vel å merke.

Vegnemnda administrerer bompengeordinga på vegen. Betalingsautomaten er plassert ved den store parkeringsplassen i Skavlia. Der kan man betale for en enkelttur eller kjøpe årskort. Parkeringsavgift betales også her. 

- Vi har en av de første betalingsautomatene El-Watch laget, sier Ole Morten Helgetun - Den har fungert veldig bra.

Hølstovegen er vinterbrøyta inn til Skavlia. Lenger inn i marka har hytteeierne egne avtaler for brøyting. Ole Morten Helgetun forteller at det har vært mye dugnadsarbeid på vedlikehold av vegen opp gjennom åra. Men på grunn av stadig økende hyttetrafikk har de valgt å sette opp bomavgifta litt, slik at de kan ta seg betalt når de må utføre vedlikehold på vegen.

Hølstovegen Helgetunmarka.jpg
Det nye krysset til Hølstovegen.

Hølstovegen til Helegetunmarka.jpg
Den nye delen av vegen er lagt i en stor sving, slik at det ikke ble for bratt.
 

Alt tyder på at grunneierne i Helgtunmarka samarbeider bra, og får til mye. Helgetunmarka grunneierlag har investert i ny tråkkemaskin i år. Den står klar til snøen kommer. Det blir kjørt opp ca 30 km med skispor i Helgetunmarka.

Tråkkemaskin Helgetunmarka grunneierlag.jpg
Den nye tråkkemaskina står klar i Skavlia.


- Det er veldig fint skiterreng her, særlig sørover mot Rinnhatten, sier Ole Morten Helgetun.

Det er flere grunneiere som har hyttetomter til salgs i Helgetunmarka. De fleste er tomter med enkel standard, uten vann og strøm. Her kan du se Trollheimsporten sin oversikt over ledige hyttetomter i Rindal, også i Helgetunmarka.

Harald Helgetun og Lars Helgetun selger innflyttingsklare hytter. Les mer om det her: Hyttebygging i Helgetunmarka

utsikt Romundstadbygda.jpg
Flott utsikt mot snødekte fjelltopper i Trollheimen.