Allan Troelsen og Liv Dalsegg 2000

Stor interesse for Surnadal Sparebanks Frivillighetsfond - 55 søkere innvilget støtte

55 søknader på anslagsvis nesten 2,8 millioner kroner kom inn da Surnadal Sparebank opprettet et frivillighetsfond i slutten av mars. Nå har lag og organisasjoner fått utdelt til sammen én million kroner, og Allan Troelsen og Liv Dalsegg fra Surnadal Sparebank forteller at alle søkere fikk tildelt støtte.

Ingressfoto: Banksjef Allan Troelsen og markedssjef Liv Dalsegg deler gjennom Surnadal Sparebanks Frivillighetsfond ut én million kroner til lag og organisasjoner på Nordmøre.

Da koronapandemien og restriksjonene den medførte gjorde at mange lag og organisasjoner mistet bortimot alle inntekter, opprettet Surnadal Sparebank et eget frivillighetsfond på én million kroner.

– Vi har vært opptatte av å bidra til frivilligheten i alle år, for de øker attraktiviteten i lokalsamfunnene våre, og skaper mye aktivitet og engasjement som gjør at vi trives i hverdagen, sier Allan Troelsen, administrerende banksjef i Surnadal Sparebank.

Han forteller at banken etter annonseringen av frivillighetsfondet fikk flere henvendelser fra andre banker, som ønsket å kopiere eller etterligne konseptet.

Millionen som nå deles ut går fra bankens grunnfond, som er tjent opp over mange år.

– Dette er en veldig fornuftig bruk av pengene, som skal gjøre det lettere for lag og organisasjoner å få hjulene i gang igjen, sier Troelsen.

Totalt kom det inn 55 søkere til frivillighetsfondet, og alle søkere har fått tildelt støtte. I og med at søkerne søkte om 2,8 millioner kroner, fikk naturlig nok ikke alle hele søkebeløpet.

– Vi har prøvd å sortere litt hvem som har størst behov og som bidrar mest til fellesskapet, og har gjort det vi kan for å fordele millionen på en best mulig måte. Det er et bredt spekter blant søkerne, og det deles ut støtte til blant annet idrettslag, kor, storband, korps, grendehus, grendelag, Røde kors og frivillighetssentraler, sier Troelsen.

Han forteller at banken har prøvd å prioritere søkere som ikke dekkes av offentlige støtteordninger.

Midlene i frivillighetsfondet kommer i tillegg til vanlige sponsoravtaler, og i begynnelsen av mars delte Surnadal Sparebank ut 300 000 kroner i bankens årlige gaveutdeling.

– Gjennom årlige sponsorutbetalinger og gaveutdelinger bidrar vi til at vi har et levende lokalsamfunn, og til at barn og voksne i regionen vår har et tilbud. Frivillighetsfondet er en ekstra støtte, for lag og organisasjoner som miste inntekter fordi de nå ikke kan gjennomføre de planlagte arrangementene sine, sier Liv Dalsegg.

Hun håper at søkerne, gjennom jobben de har gjort med søknadene, innser hvor viktige de er for lokalsamfunnet.

– Det er så imponerende å lese søknadene, for det er så mye sunn og god aktivitet i lokalsamfunnet vårt. Det er helt fantastisk, så jeg håper de selv også får øynene opp for den gode jobben de gjør, og hvor viktig det er med ildsjeler, sier Dalsegg.

Troelsen sier seg helt enig.

– Vi har fått søknader fra hele Nordmøre, og har virkelig fått se hvor mye som foregår ute i lag og foreninger. Det har vært veldig interessant å lese søknadene, og jeg håper folk er klare over det mangfoldet vi har av aktiviteter.

Surnadal Sparebank, ved markedssjef Dalsegg, dro i forbindelse med frivillighetsfondet i gang Faecbook-gruppa «Vi tar en for laget!».

– Den er ment som et samlingspunkt for de som driver lag og organisasjoner i samarbeid med Surnadal Sparebank, og vi håper at lag og organisasjoner legger ut oppdateringer om aktiviteten sin der. Tanken er at dette kan være en samleside der folk oppdaterer hverandre om den gode jobben som gjøres, sier hun.

Her er oversikten over de som er tildelt støtte fra Surnadal Sparebanks Frivillighetsfond:

Trollheimen Ride og Kjørelag

IL Søya

"Nestekjærlighet på Smøla" Gjenbruksbutikk

Tordenskjold Songlag

Vårsøghelga

Norsk Skifpsfartshistorisk selskap Nordmøre

Grendahuset Lauvtun, Betna

Korsen Grendahus

IL Grykameratene Averøy

Surnadal IL - Freeski

Kristiansund Golfklubb

Halsakoret

Leikarvollen Scene

Sverre Eggen

Grendahus Ertvågøya

Surnadal Husflidslag

Surnadal Skolekorps

Kristiansund og omegn Røde Kors

Røssern Skotthyllklubb

Surnadal frilvilligsentral og fritidsklubb

Surnadal Hornmusikk

Silsethytta

Kristiansund Storband

Åsskard Bygdekvinnelag

Surnadal Kunstforening

Surnadal IL Langrenn

Surnadal IL

IL Averøykameratene

Sangkoret Tormod

Surnadal Jeger og Fisk

Gard Rognskog Nødset, frilansmusiker

Nordvang Grendahus Aure

Myrvang Forsamlingshus

Musikkorpset Tempo

Bøfjorden Teaterlag

Afasiforeningen Ytre Nordmøre

Hjelmen Skytterlag

Bøfjorden Grendahus

Surnadal Pensjonistforening

Todalen IL

Trollheimsbrass

Bøfjorden Småbåtforening

Øvre Surnadal IL

Stangvik Grendalag

Sanden Velforening

KIA - kristent interkulturelt arbeid

Operaens Tekniske Forening

Kristiansund og Nordmøre Turistforening

Kvernes Musikkorps

Mo skulekorps

Surnadal Amcarclub

Kristiansund Sjakklubb

Kristiansund Turnforening

Sagatun Grendahus

Bøfjorden Historielag


Surnadal Sparebank er medlem av Trollheimsporten.