laksestart fangst_250x167

Laksen kom med lyset

Henning Jensen hadde pakka bilen og var klar til å dra, da han i 13-tida tirsdag tok en ekstra tur ned til elva ved Øye for å prøve lakseflaksen. Og det var ikke dumt - Resultatet ble en Surna-laks på nærmere sju kilo for dansken. Etter en forsiktig start og ei fangstfri første natt i årets laksesesong, var det fram til klokka 13.30 tirsdag tatt ti lakser og én aure.

Henning Jensen, som for sjette året er fiskegjest hos Øyvind Holte, har landa flere flotte lakser ved Holtevaldet ved Øye.

Tirsdagens fangst er en av de største han har tatt i Surna, og "Dansken" hadde derfor all grunn til å smile da han og Holte kunne konstatere at fiskevekta stoppa på litt under sju kilo. (Øverste bilde til høyre)

Like etter fikk en annen av Holtes fiskergjester - Arne Johan Dahl fra Oslo - en aure på ett og et halvt kilo.

Årets første laks i Surna var det settemsdalingen Olaf Solem som fikk ved Brekkøya i formiddagstimene.

Til applaus fra fiskekompiser som fulgte arminga fra andre siden av elva, kunne han etter et kvarters tid vise fram det handfaste resultatet: En fin sjukilos laks, tatt på sluk, melder driva.no.

- Møresild, forteller den sindige fiskeren, som har bak seg mange sesonger i Surna.

Sammen med fru Hege Langli, trives han godt på Brekkøya, der paret har etablert seg med egen campingvogn.

- Artig å slå til det første døgnet, mente Solem, som fikk god hjelp fra fiskerkompis Øyvind Stenseth med å få fisken på land.

Litt senere på formiddagen fikk Stenseth selv gleda av å lande laks ved Brekkøya. Og han "slo" kompis Solem med ett kilo, da hannfisken som Stenseth fikk på land etter to timer, veide åtte kilo.

- Den dro ut som en torpedo, så det ble litt jobb med den, smiler Stenseth (bilde nr. 2 til høyre). 

Det var som vanlig hornmusikk, rakettoppskyting, kaffekoking og gode historier langs elvabredden, da årets laksesesong i Surna starta natt til tirsdag.

Øyvind Holte, Georg Solem og resten av de oppmøtte fra Surna Elveeigarlag måtte litt skuffet slå fast at de første timene av årets laksestart ble fangstløs - selv om flere hevder de så en laks slå med sporen akkurat da den tradisjonelle rakettsalutten ble avfyrt nøyaktig ved midnatt på Surnadal Camping Brekkøyan. Les mer om laksesesongåpninga her

Men i det strålende sommerværet tirsdag begynte altså både laksen og auren å bite, noe fiskere og elveeiere selvsagt var like strålende fornøyde med! Nederste bilde t.h. viser rundt benken elveeier Ola Ranes, datter og lakseentusiast Maria Ranes og campingplasseier Jarl Skei, som var blant dem som fulgte med på Øyvind Stenseth (gående i bakgrunnen) og de andre fiskerne på Brekkøya tirsdag.

Klokka 13.30 tirsdag var det registrert tatt totalt ti lakser og én aure. Én laks ble landa i Rindal (les om storfangsten her), to på Øvre Sæter og resten er fordelt mellom Krangnes, Skei Bergheim og Holtevaldet. 

Har du bilder frå årets laksesesong som du vil dele med Trollheimsportens lesere? Send dem i så fall til redaktor@trollheimsporten