Header Nordpolen

Cape Discovery, 7. juni, Dag 1

Rune og Cecilie er i gang

Så var vi endelig i gang. Nå står vi og ser ut over isen og snøen her på Cape Discovery. Sola skinner ned på oss mellom skyene som driver lett over himmelen. Det er utrolig deilig å endelig ha kommet i gang, selv om vi både er noen dager forsinket og ikke kunne starte der vi hadde planlagt.

Ward Hunt Island, som var vårt planlagte startsted, ligger ca 60 km lengre øst, og litt lengre nord. Det betyr at vi får en litt lengre tur enn vi hadde planlagt, men vi valgte heller det enn å vente flere dager i Resolute.

Grunnen til at vi måtte velge denne løsningen var at været ikke var godt nok til at piloten ville lande på Ward Hunt, så da måtte vi velge nest beste løsning. Det var forresten her Torry og Rune “landet” da de var ferdig med kryssingen av Polhavet i 2000, så Rune er kjentmann.

Les heile bloggen fra i dag her på NRK UT. Du finner startsida for bloggen her

Første sak på Trollheimsporten finner du her. Trollheimsporten hadde denne reportasjen fra Norsk Kvalitetsmat da Rune Gjeldnes vakumpakka maten de skulle ha med. Han var spent! Og vi mimra litt om tidligere turer her!