Rune Ivar skuver 2_1024x778

Spent Rune Gjeldnes før sommertur til Nordpolen

All maten vakumpakka hos Norsk Kvalitetsmat

Det kribler litt ekstra i magen hos Rune Gjeldnes for tida. 4. juni starter han ekspedisjonen sammen med Cecilie Skog fra Ward Hunt Island i Canada. Da skal de to bruke 55 dager på å nå Nordpolen. Det har ingen gjort sommers tid før. Da er det godt å vite at all maten er vakumpakka hos Norsk Kvalitetsmat i Rindal.

Over ønsker Ivar Næss hos Norsk Kvalitetsmat Rune Gjeldnes lykke til på turen ti Nordpolen.

Denne ekspedisjonen sammen med Cecilie Skog har vært hemmelig fram til nå. Men Rune Gjeldnes (til høyre hos Norsk Kvalitetsmat) har forberedt ekspedisjonen i lang tid. En stor del av disse forberedelsene ligger i vakumpakkemaskina hos Norsk Kvalitetsmat. Trollheimsporten møtte Rune Gjeldnes før pakkinga hos Ivar Ness og kvalitetsmaten starta.

Ingen på sommerføre
- Ideen til turen kom fra Cecilie Skog. Ho spurte i fjor. Jeg tente på ideen. Ikke siden Nansen og Johansen gikk omkring der oppe for 150 år siden, har noen prøvd å nå Nordpolen sommers tid. Vi bruker det samme utstyret som dem, sjølsagt mye modernisert. Vi skal ha med pulk, som samtidig er en sammenleggbar kano, spant og lastebilpresenning. Vi bør helst ikke komme over 150 kilo, forteller Rune Gjeldnes til Trollheimsporten. Allerede 27. mai sitter de på flyet til Resolute Bay i Canada - 4. juni er de på veg.

- Vi må være på Nordpolen 28. juni, for da kommer en 160 meter lang isbryter og henter oss. Turen starter fra Ward Hunt Island på nodspissen av Canada og vi kan ikke bruke meir enn 55 dager. Da blir det lenge å vente på neste båt, forteller han og regner med det vil gå sakte i starten med vanskelige forhold.

Spent på forholda
- Jeg har meir sommerfugler i magen nå enn noen gang før. Jeg er spent på isforholda, drifta i isen. Vi kommer til å padle mye. Jeg er spent på hvor tjukk polisen er. Den har blitt mye tynnere enn tidligere - er den råtten - går vi rett gjennom. Det er mange spørsmål og ingen svar før vi er i gang. Temperaturen vi variere mellom minus og pluss fem grader, sier han.

Hos Norsk Kvalitetsmat ble alt vakumpakket for 14 dager siden - fokost, lunsj og middager. - Vi teller kilokalorier. Derfor har vi med mye luksusmat - mye knask - både potetgull og sjokolade. Middagene er frysetørrede pastaretter og mye viltgryte. Til frokost blir det havregryn og nøtter, forteller Rune Gjeldnes som sette stor pris på pakkinga hos Ivar Ness.

Bok og dokumentar
NRK, Bergans, Kongsberg og Gyldendal er de største sponsorene. Det er planlagt både dokumentar over tre episoder på NRK og bok på Gyldendal etter ekspedisjonen og de vil være på NRK web med et nytt bilde hver eneste dag. Disse bildene har Trollheimsporten fått tilgang på av Rune Gjeldnes og vi vil følge ekspedisjonen hver eneste dag via NRK web når den kommer i gang.

Rune Gjeldnes har stor erfaring når det gjelder ekspedisjoner. Alt om dette kan du sjå på hans egen heimeside

GPS og satelitt
- De første turene jeg var ute på hadde jeg ingen ting med når det gjelder kommunikasjon. Nå ha vi satelitt-telefon via mobil og GPS-navigering, sier 40-åringen, som ikke har drevet med noe anna enn disse turene siden ungdomsskolen.

Trollheimsporten ønsker lykke til og hadde denne reportasjen da nyheten sprakk i dag. Trollheimsporten vil følge Rune Gjeldnes og Cecilie Skog til Nordpolen i hele juni. Følg med!

Under Rune Gjeldnes og Ivar Ness: