Jan Broestøl

Godt fiske i Surna de tre første ukene

Jan Broesbøl (bildet) tok denne flotte laksen i Talgøypollen fredag morgen. Laksen veide 12,2 kg. Det har vært en ganske så god sesongstart i Surna. Etter tre uker ligger vi et godt stykke foran fjorårssesongen og ikke så langt under toppsesongen 2010. Sjå meir her på surna.no og les meir om statistikken i Surna så langt:

Jan Broesbøl (til venstre) tok denne flotte laksen i Talgøypollen fredag morgen. Laksen veide 12,2 kg hadde lus og tok på en svart/orange sunray-lignende flue. Jan har også fått to lakser på samme flue tidligere i uka, disse var på 7,5 og 8,2 kg.

Geir Nicoll (til høyre) tok denne laksen på sin første dag i Pellhølen. Laksen veide 7,5 kg og ble tatt på sluk. For Geir var det lurt med et agnbytte. Etter å ha fisket med flue hele dagen tok han slukstanga og da tok denne laksen med en gang.

Det har vært en ganske så god sesongstart i Surna. Etter tre uker ligger vi et godt stykke foran fjorårssesongen og ikke så langt under toppsesongen 2010. Denne sesongen er pr. dags dato også tre døgn kortere enn samme statistikk i 2010. Dette på grunn av at uke 22 bare var på tre døgn denne sesongen, mot seks døgn i 2010. Vi har passert 850 kg og alle laksene på "Ti på topp" er over 10 kg. For detaljene klikk her. Uke 25 har også begynt bra og nå går det mot fin vannføring i dagene som kommer.

Bjarne Thomsen (under sammen med Jan Johansson) har sammen med Walter Schrøder de største laksenei Surna til nå. De var på 14,5 kg. Thomsen tok sin på Øvre Sæter med flue første fiskedag. Det kan du lese alt om her på Trollheimsporten. Schrøder tok sin på Ytre Moen/Røv.

Surnadal Elveeigarlag og Rindal Elvalag er med i Trollheimsporten - bli med - alle!

Trollheimsporten vil utover sommeren og laksesesongen komme med ulike drypp fra utklippsbøkene til Edgar Landsem. Her er det nemlig svært mye interessant laksestoff opp gjennom åra fra 1972 - 40 års historie neste år. Er du ekstra interessert finner du alt dette stoffet under Willys arkivdykk og Edgar Landsem 1 under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida - bare klikk deg fram!

Trollheimsporten hadde denne reportasjen om synspunktene til Edgar i fjor - noe oppsiktsvekkende - Laksefiske en krevende øvelse! Før årets sesong sa Edgar Landsem dette!