mons otnes attval_1024x658

Dordi Skuggevik Tande fnyser av formannskapet

Formannskapet i Surnadal tar avstand fra kleivaprisvinner

Formannskapet i Surnadal, med ordfører Mons Otnes i spissen, er rystet over Dordi Skuggevik Tande etter hennes angrep på Arbeiderpartiet i forbindelse med terroren i Oslo og Utøya. Det melder Tidens Krav (TK nett) i dag. Formannskapet har diskutert om de skal trekke Kleivaprisen, som ho mottok under Vårsøghelga, tilbake. - Det får bli opp til henne selv, uttaler formannskapet i Surnadal. Dordi Skuggevik Tande fnyser av kritikken og formannskapet og vurderer å anmelde heile formannskapet for ærekrenkelser, trakassering og injurier:

Mandag publiserte Tidens Krav og Driva et leserinnlegg fra Kleivaprisvinner Dordi Skuggevik Tande (til høyre sammen med Henning Sommerro under Kleivakvelden). Der går hun relativt hardt til angrep på Ap, som hun gir skylden for den snikislamisering hun mener har skjedd i Norge. Hun går langt i å hevde at dette er årsaken til massakren på Utøya og bombingen av regjeringskvartalet, skriver TK nett.

Brevet har skapt harme langt utover Surnadals grenser. Leserinnlegg med krasse svar og beskrivelser har allerede kommet på trykk i aviser, på Trollheimsporten, og på Facebook uttrykker folk harme og skuffelse over de ytringer Skuggevik Tande har kommet med.

Onsdag kalte ordfører Mons Otnes (under) inn til telefonmøte med formannskapet, satt til klokken 11.15. Der ble politikerne enige om å ta skarp avstand fra det Skuggevik Tande har gitt uttrykk for.

Formannskapet debatterte også hvorvidt de skulle trekke tilbake prisen, eller eventuelt be Skuggevik Tande levere prisen tilbake. Nå får hun i stedet eventuelt trekke den konklusjonen selv.

Les heile saka på TK nett her. Der er også innlegget til skuggevik Tande referert.

Les hva Dordi Skuggevik Tande svarer her.