Lørdag
Lørdag Lett regn
Lett regn
Frisk bris
Søndag
Søndag Skyet
Skyet
Lett bris
tp_leserinnlegg
Dordi Skuggevik antydar at det var «hol i tanngarden» i presentasjonen av Nordmørslitteratur, kommenterer Eivind Hasle, som kunne ønske ser meir tid til presentasjonen. - Vi ønsker jo ikkje at Dordi S... Les mer
tp_leserinnlegg

Nordmørslitteratur og tannpine

Dordi Skuggevik antydar at det var «hol i tanngarden» i presentasjonen av Nordmørslitteratur, kommenterer Eivind Hasle, som kunne ønske ser meir tid til presentasjonen. - Vi ønsker jo ikkje at Dordi Skuggevik skal få altfor mykje tannpine etter møta!
2018-04-16
tp_leserinnlegg

Nordmørslitteratur med hol i tanngarden

I Driva 4. april, omtales møtet i Senioruniversitetet i Surnadal, der temaet var «Nordmøre i litteraturen» og ikke mindre enn tre tidligere norsklærere skulle ta for seg temaet.  Det var første gang jeg møtte opp på SU i Surnadal, skriver Dordi Skuggevik i dette leserinnlegget.
2018-04-13
tp_leserinnlegg

NRK kler av oss Kristendommen

NRK blir liksom min samboer her hvor jeg feirer påske alene i et hus ved en fjord i Norge. Jeg tilhører disse foraktede eldre damene med høy utdannelse, og for å fullføre forakten overfor min kategori – har NRK ødelagt kulturkanalen P2, skriver Dordi Skuggevik. 
2018-04-01
tp_leserinnlegg

Eldreomsorg blir viktig for Surnadal i åra frametter

Eldreomsorg vil bli ei stadig større oppgåve for Surnadal kommune i åra frametter. Talet på innbyggjarar over 80 år vil nemleg auke sterkt om kort tid. Er kommunen godt nok førebudd på den utviklinga som vil kome?, spør Johs J. Vaag.
2018-03-15
 
Trønsdal

Etterlysing

Vi har fått ei etterlysing fra en som ønsker opplysninger om personer som av forskjellige grunner tok seg over til Sverige under krigen. Se nedafor! 
2018-03-09
tp_leserinnlegg

Svar fra kommunestyret

Ola T. Heggem kommer her med svar fra kommunestyret til brevet fra Johan Helgetun.
2018-03-07
tp_leserinnlegg

Vi treng Rindal og Halsa med på laget

Ser ikkje leiinga i Møre og Romsdal kva viktig del av fylket vi er i ferd med å miste, spør Nils Magnar Torvik i dette leserinnlegget
2018-03-07
tp_leserinnlegg

Hiuttak av jerv: Eit nødvendig onde eller muleg å unngå?

Det er etter kvart ein årleg tradisjon at diskusjonen om å avlive jervetisper og ungane deira kjem kort tid etter at lisensjakta er avslutta 15. februar. Møre og Romsdal Bondelag kan forstå at mange er kritiske og stiller spørsmål ved denne praksisen.
2018-03-01
 
tp_leserinnlegg

Leserinnlegg

Johaug-dommen krenker norsk rettsfølelse

- Det er legen som er skyldig. Det er legen som har skyld i dette, skriver Dordi Skuggevik i dette leserinnlegget i etterkant av Therese Johaugs besøk i Surnadal der hun deltok i Surnadals Næringslivsdag.
2018-02-28
tp_leserinnlegg

Lesarinnlegg:

Tankar rundt framtida si eldreomsorg

- Eldreomsorg blir no ei stadig større oppgåve i åra frametter, skriv Johs. J. Vaag i dette lesarinnlegget. - Talet på eldre over 80 år vil auke med om lag 50 prosent fram mot 2040.
2018-02-27
tp_leserinnlegg

Fylkesoverføring?

Johan Helgetun har i et leserinnlegg på Trollheimsporten den 23.2.18, noen av de samme spørsmålene som jeg har gjort meg om fylkesoverføring, og jeg støtter han fullt ut. Det skriver Marit Holsæter Bolme i dette leserinnlegget.
2018-02-26
tp_leserinnlegg

Fylkesoverføring – basert på fakta eller følelser?

Takk til Johan Helgetun for at du løfter denne svært viktige saken fram på dagsorden igjen! Det skriver Magne Løfaldli, Anne Grete Grytbakk, Janne Bolme, Terje Børset, Sigmund Moen Trønsdal og Jon Solem i dette leserinnlegget.
2018-02-25
 
tp_leserinnlegg

Åpent brev til Rindal kommunestyre:

Fylkesoverføring – basert på fakta eller følelser?

Jeg har nå hatt tre uker med influensa og lungebetennelse; vært skikkelig i ”kjelleren”. I kjelleren plagdes jeg mest av tanken på hvor feig jeg er som gir opp, - ikke fortsetter å arbeide for at en eventuell fylkesoverføring må baseres mer på kunnskap enn på følelser, skriver Johan Helgetun.
2018-02-23
tp_leserinnlegg

Røntgen i Ålesund

Jeg bor midt imellom Trondheim, Kristiansund og Molde. Nå har noen bestemt at vi skal ikke lenger til Kristiansund, når vi skal ta røntgen, men vi skal til Ålesund. Det er slike idiotiske opplegg som gjør at halve Nordmøre vil gå inn i Trøndelag, skriver Dordi Skuggevik.
2018-02-23
tp_leserinnlegg

Skiltnamn og fagkunnskap

Det bles opp til stormfulle ytringar når stadnamnskilt skal skiftast ut. Men enn om vi kunne respektere fagkunnskapen på dette området slik vi alltid gjer elles, spør Bernt G. Bøe i dette lesarinnlegget.
2018-02-15
tp_leserinnlegg

Samhandling på siste vakt

Leser i Driva om opplegget «Samhandling på siste vakt». I min alder har man vært tilstede ved noen dødsleier, og også når vedkommende dør. Det som er felles for døende, er at de er svært avkreftet. 
2018-02-10
 
tp_leserinnlegg

Er rindalingene gløggere og bedre i slåsting enn surnadalingene ?

Argumentasjonen kunne det kanskje vært fristende å stille i tilknytning til den nå heldigvis dalende diskusjonen om hvorfor Rindal ikke ønsket å bli slått sammen med Surnadal, skriver Jon Sveen i dette leserinnlegget.
2018-02-07
tp_leserinnlegg

God dag mann, økseskaft?

Beboerne ved Rindal Helsetun betaler inntil 85 % av sin pensjon til kommunen, og skal selvfølgelig ikke fryse slik at det går på helsa løs! Det kan stilles spørsmål om det betales for en ytelse de ikke har fått, skriver Rindal Pensjonistlag.
2018-02-06
tp_leserinnlegg

"Calle Kant" i Las Palmas

Kreativ historieskriving er en ny sjanger som Dordi Skuggevik viser oss i dette fantasifulle innlegget. Noe er historiske fakta, noe er ren skrøning – resultatet leser du nedafor!
2018-01-30
tp_leserinnlegg

Lesarinnlegg:

Om urfolk i Norge

Trollheimsporten hadde nettopp eit lesarinnlegg frå Dordi Skuggevik om urfolk i Norge. Det førte til eit innlegg frå Sverre Hatle. Dordi har sendt eit direkte spørsmål til Sverre. Les innlegga, spørsmål og svar nedafor!
2018-01-23
 
tp_leserinnlegg

Lesarinnlegg:

Kven er urfolk

Utan å ta stilling til det vitskapelege hos professor emeritus Ole Jørgen Benedictov og dei konklusjonane Dordi Skuggevik dreg i lesarinnlegget "Det norske folket er Norges urfolk" 14.01.2018, kan det vere greitt å lese kva regjeringa skriv om saka 22.11.2017, skriv Sverre Hatle.
2018-01-21
tp_leserinnlegg

Lesarinnlegg:

Vi har fått vår eigen eldrestatsråd

- Vi har fått vår eigen eldrestatsråd, skriv Johs. J.  Vaag i dette lesarinnlegget. Dette har han skrive lesarinnlegg om alt i 2002, og han er glad for at dette ønskjemålet no er ein realitet.
2018-01-18
tp_leserinnlegg

Det norske folket er Norges urfolk!

Ja, dette skriver professor emeritus Ole Jørgen Benedictow i VG 12.januar i år: «Det norske folket er urfolket i Norge, over hele Norge (med et bitte lite unntak av fjellsamer i det indre av Finnmark).» Det skriver Dordi Skuggevik i dette leserinnlegget.
2018-01-14
Husmorskolen ved Amtsskolen på Gyl 1898-99

Lesarinnlegg:

Hol på 23 år i «Husmorskule-boka»

Einar Oterholm er en svært produktiv lokalhistorisk forfatter. Boka hans om Nordmøre Husmorskole er ei viktig bok, og ei interessant bok. Men – boka har et hol på 23 år = den tida Nordmøre Husmorskole holdt til på Gyl. Det skriv Dordi Skuggevik i dette lesarinnlegget,
2018-01-10