Mandag
Mandag Delvis skyet
Delvis skyet
Stille
Tirsdag
Tirsdag Delvis skyet
Delvis skyet
Svak vind
Nordisk leir 2017_690x460
Regjeringa foreslår å kutte støtta til over 30 organisasjonar over Landbruksdepartementet sitt budsjett. Hardast vil dette gå ut over 4H, som kan miste over sju millionar i støtte. Dette er veldig dra... Les mer
Nordisk leir 2017_690x460

Lesarinnlegg:

Stopp pengekutta til frivillige organisasjonar

Regjeringa foreslår å kutte støtta til over 30 organisasjonar over Landbruksdepartementet sitt budsjett. Hardast vil dette gå ut over 4H, som kan miste over sju millionar i støtte. Dette er veldig dramatisk for 4H, og må stoppast, skriv 4H Møre og Romsdal nedafor.
2017-10-13
tp_leserinnlegg

Til politikerne i Rindal

Kommunestyret i Rindal gjorde i 2016 minst 2 svært viktige vedtak: (1) At Rindal kommune skulle fortsette som egen kommune, og (2) At Rindal skulle bli en del av «nye» Trøndelag snarest mulig. Stortinget har gitt sin tilslutning til begge disse vedtakene.
2017-10-10
Møre og Romsdal Bondelag logo

Leserinnlegg:

Konsekvensene av myrdyrkingsforbudet må utredes

I sine beregninger forutsetter NIBIO-forskerne utslipp av litt i overkant av 3 tonn CO₂-ekvivalenter per dekar og år ved myrdyrking. Det tilsvarer omtrent utslippene fra en personbil i løpet av ett år. Det skriver Møre og Romsdal Bondelag i dette leserinnlegget.
2017-10-09
tp_leserinnlegg

Kommunebudsjett for Surnadal og dei eldre

Arbeidet med Surnadal kommune sitt budsjett for året 2018 er kome i gang. Eit budsjett i balanse må kommunen ha, og det blir det nok også denne gangen skriver Johs.J. Vaag i dette leserinnlegget.
2017-09-27
 
tp_leserinnlegg

Heder til Tysklandsbrigadister post mortem?

Flere av de som var med i tysklandsbrigaden er nå døde, uten å ha fått noen heder. Jeg synes de burde ha fått medalje og diplom post mortem, skriver Dordi Skuggevik i dette leserinnlegget. 
2017-09-20
tp_leserinnlegg

Gledelig signal fra Rindals velgere i stortingsvalget

Frp gikk altså frem med hele 2,3% i Rindal kommune; - noe som bare kan beskrives som et klart og tydelig signal om den sterkeste misnøye rundt nivået på eiendomsskatten vår. Det skriver Egil Repvik i dette leserinnlegget.
2017-09-12
tp_leserinnlegg

Skoledrama som stigespill?

Kan dramatikken rundt Nye Øye og et Stigespillet ha noe til felles? Kanskje, mener FAU Øye, og lurer på om det er tilfeldighetene som gjør at Øye skole har blitt satt på sparebluss og saneringspost? Like tilfeldig som hvor på brettet man havner ved hjelp av et terningkast?
2017-09-12
tp_leserinnlegg

Medan vi ventar på val-resultatet

Eivind Hasle har sendt oss eit lesarinnlegg der han reflektere litt omkring valkampen. Og som kjent: frå grekarane har vi lært at berre idiotar er uinteresserte i politikk!
2017-09-11
 
Nordmørslista logo[1]

Leserinnlegg:

Nok er nok!

På mandag skal ca 75% av nordmøringene avgi sin stemme i årets stortingsvalg. Jeg skulle ønske enda flere tok turen. I år har alle nordmøringer en bedre grunn enn på veldig lenge til å oppsøke stemmelokalet. Vi står ved et veiskille. Det skriver Steinar Wiik Sørvik i dette leserinnlegget.
2017-09-08
Per Martin Kjønnø foto privat

Leserinnlegg:

Stem på sykehuset - Det er ditt valg!

Årets valg er et skjebnevalg for oss på Nordmøre. Finnes det virkelige noe viktigere på Nordmøre, enn å beholde et fullverdig sykehus med akutt, føde og barneavdeling? spør Per Martin Kjønnø fra Nordmørslista i dette leserinnlegget.  
2017-09-08
tp_leserinnlegg

Fv 65 – den viktige næringsveien

Som en av Midt-Norges største privateide transportkonsern har vi i flere år arbeidet for å påvirke politikere og andre statlige instanser til å forstå viktigheten av å få benytte modulvogntog på Fv 65 - strekningen Surnadal – Fannrem og Fv 700 og Fv 701 strekningen Storås – Berkåk.
2017-09-07
tp_leserinnlegg

Enig eller uenig om eiendomsskatt; svar til Egil Repvik

​Greit nok at FrP har råd til å avskaffe eiendomsskatt. Men partiet overbeviser ikke akkurat i argumentasjonen sin for hvordan de vil dekke inn tapet av denne inntekten. Mer bruk av oljefondets penger? Større kommuner med mer «rasjonell drift»? Flere skattelettelser for rikfolk for å skape «incenti...
2017-09-06
 
tp_leserinnlegg

En isnende taushet rundt den usosiale e-skatten

Rindal skryter av at de oppnådde et pent økonomisk overskudd på 7 millioner kroner i 2016; - her går det frem at det er kommunen som har vært dyktig, - og nevner ikke med et ord at 2 millioner av disse er hentet inn i eiendomsskatten, skriver Egil Repvik.
2017-09-06
tp_leserinnlegg

Leserinnlegg:

Stortingsvalget 2017 – et retningsvalg

- Er det behov for ny regjering og en ny retning i «verdens rikeste land» med de mest lykkelige innbyggerne? spør Ola T. Heggem i dette leserinnlegget. - Jeg mener definitivt ja, innleder han. Les hele innlegget nedafor!
2017-09-05
tp_leserinnlegg

Leserinnlegg:

Dugnad for vårt kjære Nordmøre

- Jeg skulle ønske at det ikke hadde vært behov for at Nordmørslista stilte til stortingsvalg, men dessverre så må vi det for å få en forandring, skriver Mette Grødahl i et leserinnlegg. Les hele leserinnlegget nedafor.
2017-09-03
tp_leserinnlegg

Nordmørslista:

Er meningsmålinger vår tids fake news?

Tidens Krav presenterte nylig en meningsmåling utført av InFact som viser at Nordmørslista har en oppslutning langt fra målet om en stortingsplass. Siden de første målingene basert på vitenskapelige metoder for alvor ble tatt i bruk, har disse vært et allment og anerkjent middel for å kunne forutsi ...
2017-09-02
 
tp_leserinnlegg

Listhaug skjærer igjennom

Sylvi Listhaug viser en usedvanlig analytisk evne og evne til øyeblikkelig å skjære inn til benet i en sak. Hun legger én setning i rommet, og hun har vist hva en sak dreier seg om og hvordan løsningen må være, skriver Dordi Skuggevik i dette leserinnlegget.
2017-08-27
tp_leserinnlegg

Leserinnlegg:

Sykehus er ikke butikk

Helseforetaket styrer mot 111 millioner i underskudd i 2017. Hovedsakelig pga høyere medikamentkostnader og avvik knyttet til lønn og innleie. Inntekter knyttet til pasientbehandling er derimot omtrent som budsjettert, skriver Linda Jorunn Sandnes, Steinar Wiik Sørvik og Stig Anders Ohrvik, Nordmørs...
2017-08-25
tp_leserinnlegg

Leserinnlegg:

Nordmøre til Trøndelag ikke over

Tirsdag behandlet Aure kommunestyre saken Regiontilknytning for Aure kommune. Som ventet gikk kommunestyret for rådmannens innstilling, skriver Steinar Wiik Sørvik og Stig Anders Ohrvik fra Nordmørslista i et leserinnlegg.
2017-08-24
tp_leserinnlegg

Leserinnlegg:

Stortinget innen rekkevidde

«Nordmørslista hadde kommet inn på stortinget», skrev Romsdals Budstikke like etter valget i september 2015. «Nordmørslista fikk 7,6 prosent av stemmene ved fylkestingsvalget mandag. Dermed ble lista det fjerde største partiet ved valget i fylket, og resultatet hadde rukket til å ta et av Møre og Ro...
2017-08-24
 
tp_leserinnlegg

Nordmørslista krever statlig tiltakspakke

Liten vilje til å etablere høyere utdanning, få offentlige arbeidsplasser og stadig flere arbeidsplasser som blir fjernet, har ført til at Nordmøre er et av de områdene i landet som er hardest rammet av arbeidsledighet, skriver representanter fra Nordmørslista i dette leserinnlegget.
2017-08-21
Linda Jorun Sandnes og Stig Anders Ohrvik

Leserinnlegg:

Et verdivalg for Nordmøre

De etablerte partiene har frem mot valgkampen innledet en konkurranse i hvem som har definisjonsmakten på begrepet verdier. Det skriver Linda Jorunn Sandnes og Stig Anders Ohrvik fra Nordmørslista i dette leserinnlegget.
2017-08-14
tp_leserinnlegg

Leserinnlegg:

Stem partiet Rødt for grønne bygder

I dag kan du lese et leserinnlegg fra partiet Rødt, som ønsker grønne bygder. "En stemme til Rødt er en stemme til bygda di," er avslutninga på innlegget.
2017-08-13
Picasa

Nordmørslista går inn for Romsdalsaksen

Romsdalsaksen as har i et åpent brev til de politiske partiene i Møre og Romsdal stilt en rekke gode og relevante spørsmål om kryssing av Romsdalsfjorden.  Nordmørslistas syn på saken ser du i leserinnlegget nedafor:
2017-08-12