Mandag
Mandag Klarvær
-10°
Klarvær
Flau vind
Tirsdag
Tirsdag Lett snø
-3°
Lett snø
Svak vind
tp_leserinnlegg
Utan å ta stilling til det vitskapelege hos professor emeritus Ole Jørgen Benedictov og dei konklusjonane Dordi Skuggevik dreg i lesarinnlegget "Det norske folket er Norges urfolk" 14.01.2018, kan det... Les mer
tp_leserinnlegg

Lesarinnlegg:

Kven er urfolk

Utan å ta stilling til det vitskapelege hos professor emeritus Ole Jørgen Benedictov og dei konklusjonane Dordi Skuggevik dreg i lesarinnlegget "Det norske folket er Norges urfolk" 14.01.2018, kan det vere greitt å lese kva regjeringa skriv om saka 22.11.2017, skriv Sverre Hatle.
2018-01-21
tp_leserinnlegg

Lesarinnlegg:

Vi har fått vår eigen eldrestatsråd

- Vi har fått vår eigen eldrestatsråd, skriv Johs. J.  Vaag i dette lesarinnlegget. Dette har han skrive lesarinnlegg om alt i 2002, og han er glad for at dette ønskjemålet no er ein realitet.
2018-01-18
tp_leserinnlegg

Det norske folket er Norges urfolk!

Ja, dette skriver professor emeritus Ole Jørgen Benedictow i VG 12.januar i år: «Det norske folket er urfolket i Norge, over hele Norge (med et bitte lite unntak av fjellsamer i det indre av Finnmark).» Det skriver Dordi Skuggevik i dette leserinnlegget.
2018-01-14
Husmorskolen ved Amtsskolen på Gyl 1898-99

Lesarinnlegg:

Hol på 23 år i «Husmorskule-boka»

Einar Oterholm er en svært produktiv lokalhistorisk forfatter. Boka hans om Nordmøre Husmorskole er ei viktig bok, og ei interessant bok. Men – boka har et hol på 23 år = den tida Nordmøre Husmorskole holdt til på Gyl. Det skriv Dordi Skuggevik i dette lesarinnlegget,
2018-01-10
 
tp_leserinnlegg

Hellige tre konger bringer gavene, ikke julenissen

Her i Spania ankom De hellige tre konger i går – 5.januar. De ble feiret med store parader og folk fylte gatene til trengsel. Her i Las Palmas red de gjennom folkemengden på kameler – så kamelene her må være trenet opp til å tåle store folkemengder innpå seg - og knall og smell, skriver Dordi Skugge...
2018-01-09
tp_leserinnlegg

Plateomtale

På tur med Perikom

Siste halvåret har jeg hørt mye på gruppa Perikom når jeg har kjørt bil. Når jeg nå hører på dem fra sofakroken, så fornemmer jeg liksom at jeg beveger meg opp Gudbrandsdalen og over Dovre, mens landskapet flyter forbi.
2017-12-24
tp_leserinnlegg

I dag er det Sjursmøss-da'n

Sjursmøss er dagen før juledagen – 23.desember. Vi har dette flotte navnet «Sjursmøss», og så går vi rundt og kaller dagen for «Lillejulaften». Skam seg! Den som sov lengst i huset denne dagen skulle «raka porkå». I anledning Sjursmøss/Sivertsmesse/Sigurdsmesse - setter jeg inn et avsnitt her fra en...
2017-12-23
tp_leserinnlegg

Sparer på Skei – investerer i Stangvik

Kommunestyret i Surnadal gjør innsparinger i sykehjemmet på Skei, og investerer i den nedlagte gamleheimen i Stangvik. Hvis summene jeg har hørt, som Surnadal kommune bruker til ombygging til leiligheter i Stangvik – er riktige, da er det en skandale på gang, skriver Dordi Skuggevik.
2017-12-22
 
tp_leserinnlegg

Så blei det 28 færre institusjonsplassar på få år i Surnadal

Mindretalet ville bruke 2,1 millionar kroner av disposisjonsfondet for å berge dei 8 sjukeheimsplassane. Det ville da framleis vere over 10 millionar kroner igjen på dette fondet. Det ville ikkje fleirtalet vere med på, skriv Johs J. Vaag i dette lesarinnlegget.
2017-12-18
tp_leserinnlegg

Den siste biten

Mange grundige og gode innlegg har vore å lesa i avisene om mellombels nedlegging av 8 sjukeheimsplassar i Surnadal. Budsjett kan vera vanskelege å få i hop talmessig, men det ligg som oftast ei verdivurdering under forslaga og vedtaka. Verdi og pris er ikkje alltid det same, seier Kristian Ranes i ...
2017-12-10
tp_leserinnlegg

Framtidig behov for sjukeheimsplassar

Formannskapet i Surnadal sitt forslag om å legge ned 8 sjukeheimsplassar har fått mange til å reagere. Johs. J. Vaag skriv meir om saka i dette lesarinnlegget.
2017-12-08
tp_leserinnlegg

"Ættestupet" i Surnadal

- Jeg har sagt det før: Det bør tynnes ut i byråkratiet på Kommunehuset istedenfor at sykehjemsplasser legges ned, skriver Dordi Skuggevik. 
2017-12-05
 
tp_leserinnlegg

Trist lesning for pårørende

Pårørendeforeninga for Surnadal Sjukeheim og Surnadal Demensforening og Helselag har blitt kjent med gjennom avisoppslag at det er planlagt å legge ned 8 nye sykehjemsplasser ved Surnadal Sjukeheim. Dette er trist lesning for pårørende, skriver Irene Bolme og Liv Botten.
2017-12-04
tp_leserinnlegg

Leserinnlegg:

Stenging av åtte sjukeheimsplassar

 Formannskapet i Surnadal valde å følgje rådmannen si tilråding og gjekk inn for midlertidig stenging av åtte sjukeheimsplassar. Dette skriv Johs J. Vaag eit lesarinnlegg om.
2017-12-02
Løp for livet! Jakta har starta!

Leserinnlegg

​Fylkesmannen i utakt med landbruket

Møre og Romsdal Bondelag skriver i dette leserinnlegget at Fylkesmannen i Møre og Romsdal er i utakt med landbruket med uttalen han har gitt til departementet om forbud mot nydyrking av myr.
2017-11-30
tp_leserinnlegg

Innetemperaturen i kommunale bygg

Vi kan forstå at Pensjonistlaget er utålmodige og misfornøyde med manglende tilbakemeldinger ang. temperaturen på Helsetunet. Det må vi bare beklage, skriver ordfører Ola T Heggem og rådmann Birgit Reisch.
2017-11-29
 
tp_leserinnlegg

Leserinnlegg fra styret i Rindal Pensjonistlag

Temperaturen på Rindal Helsetun

I et møte i Rindal Pensjonistlag i dag, 27.11.17, ble det fattet et enstemmig vedtak om å ty til et leserinnlegg på Trollheimsporten. Bakgrunnen er at vi i flere omganger har kontaktet Rindal kommune om «Temperaturen på Rindal Helsetun».
2017-11-27
tp_leserinnlegg

Kommunebudsjett og sjukeheimsplassar i Surnadal

Mange kommunar i Møre og Romsdal er no heilt i sluttfasen når det gjeld arbeidet med kommuebudsjetta for komande år. Reduksjon i talet på sjukeheimsplassar kan vere aktuelle sparetiltak for å kome i mål med eit kommunebudsjett i balanse, skriv Johs. J. Vaag i dette lesarinnlegget.
2017-11-27
tp_leserinnlegg

Bokomtale/Leserinnlegg

Kroppsklemma

For en tid siden gav dr. Kari Løvendahl Mogstad ut boka "Kroppsklemma", og tidligere i høst besøkte hun Surnadal og var på Bokbad i lag med Svein Sæter. Dordi Skuggevik har skrevet dette om boka:
2017-11-20
tp_leserinnlegg

Kjem Surnadal til å miste 28 institusjonsplassar på få år?

Av Driva frå 17. november (s.4) går det fram at rådmannen i Surnadal har foreslått å legge ned ein sengepost ved Surnadal sjukeheim for å få eit kommunebudsjett i balanse for året 2018. Dette vil gje 8 færre sjukeheimsplassar skriver Johs. J. Vaag i dette leserinnlegget.
2017-11-18
 
Stig Anders Ohrvik 2016-09-16 15

Leserinnlegg:

Vern om spesialisthelsetjenesten

Å sanere to velfungerende sykehus til fordel for et nytt sykehus til en kostnad av et hittil ukjent antall milliarder kroner er nødt til å få følger for spesialisthelsetjenesten i hele Midt-Norge. Det skriver Stig Anders Ohrvik fra Nordmørslista i dette leserinnlegget.
2017-11-10
tp_leserinnlegg

SuSu og Rindal

- Viser til mitt tidligere skriv om SuSu – parringsforsøket mellom Surnadal og Sunndal. I ettertid har jeg spekulert på hvorfor Surnadal ikke gjorde sine hoser mer grønne overfor Rindal, isteden for å gjøre seg lekre for Sunndalen, som Surnadal ikke har noen link til, skriver Dordi Skuggevik.
2017-11-08
tp_leserinnlegg

SuSu og skattepengene våre

- Sunndalen orienterer seg mot Molde. Surnadal orienterer seg mot Kristiansund og mot Trondheim. Dette krampaktige tiltaket med å parre Surnadal og Sunndal er derfor helt dødfødt, skriver Dordi Skuggevik.
2017-11-06
tp_leserinnlegg

Nådeløst tilsvar om e-skatt

- Har du muligens lest en annen versjon enn den som jeg skrev på Trollheimsporten? I vår alder (72 og 71 år) har vi vel begge to rimelig med livserfaring nok til å skille mellom personhets og noenlunde saklig diskusjon, skriver Egil Repvik i sitt svar til Jostein Grytbakk.
2017-11-05