Mandag
Mandag Regnbyger
Regnbyger
Laber bris
Tirsdag
Tirsdag Sluddbyger
Sluddbyger
Laber bris
tp_leserinnlegg
Fylket dekker i dag skoleskyss for barn som bor 4 km eller lengre fra nærmeste skole. Frem til for et par år siden dekket Surnadal kommune skoleskyssen for barn som bodde 2-4 km fra skolen. Da kommune... Les mer
tp_leserinnlegg

Leserinnlegg

Skoleskyss i Surnadal

Fylket dekker i dag skoleskyss for barn som bor 4 km eller lengre fra nærmeste skole. Frem til for et par år siden dekket Surnadal kommune skoleskyssen for barn som bodde 2-4 km fra skolen. Da kommunen gikk bort fra denne praksisen, mener jeg at kommunen var med på å skape et større skille mellom in...
2018-10-12
tp_leserinnlegg

Hegerberg og Landslaget

Jeg ser sjelden på fotball, men fordi jeg vet hvor store kulturforskjeller det er mellom Norge og Frankrike, har jeg fulgt med på Hegerbergs karrière, og er blitt veldig imponert over hvordan hun har klart seg i Lyon, skriver Dordi Skuggevik i dette leserinnlegget.
2018-09-26
tp_leserinnlegg

Hva er innsatsen når man vinner havbruksmillioner i lotto?

Er det et velfungerende økosystem? Eller er det bare reka? spør MDG Surnadal, MDG Tingvoll, MDG Halsa og MDG Kristiansund i dette innlegget som er skrevet som et svar på et intervju med Ola Rognskog i Driva 13.09.2018 , men er ment som et svar til alle kommunepolitikere, innbyggere og oppdrettere på...
2018-09-19
tp_leserinnlegg

Ikke ta fra oss utviklingsmuligheten

Det snakkes mye om klima for tiden. Og det er nok riktig, vi bør stelle kloden på samme måte som bønder har stelt gårdene i generasjoner; med mål om at vi skal levere den til neste driver i bedre stand enn da en selv begynte, skriver styremedlem i Møre og Romsdal Bondelag, Vegard Smenes i dette lese...
2018-09-19
 
Rose Bergslid og Arnar Lyche

Leserinnlegg fra Møre og Romsdal Bondelag:

Vi henger bjella på feil ku

Kyr og andre drøvtyggere fremstilles ofte som syndebukker i klimadebatten. Mens vi pumper olje som aldri før skal kjøttfrie mandager berge oss fra klimaendringene.
2018-09-17
tp_leserinnlegg

Svar på leserbrev om Optimistkonferansen

Leserbrevet/kommentaren på Trollheimsporten fra Idun Fivelstad om manglende kvinnedeltagelse i programmet på årets Optimistkonferanse er helt på sin plass, og komiteen for Optimistkonferansen er fullstendig klar over at årets program ikke har ønsket kjønnsbalanse.
2018-09-11
tp_leserinnlegg

Kommentar til Optimistkonferansen

Programmet for Optimistkonferansen 2018 vart nett lagt ut på Trollheimsporten, og eg er lite imponert over den fråverande kjønnsbalansen, skriv Idun Fivelstad i dette lesarinnlegget.
2018-09-11
tp_leserinnlegg

Det må vere nok sjukeheimsplassar og omsorgsbustader

I den rådande situasjon undrast eg på om det er nok omsorgsbustader i kommunen. Det skriv Johs. J. Vaag i dette lesarinnlegget.
2018-08-28
tp_leserinnlegg

Eldreomsorg er ei stor utfordring framover

Det er viktig å tenke nytt, også i eldreomsorga. Talet på eldre over 80 år vil auke med om lag 50 prosent fram mot 2040. Den verkeleg store auken vil kome når etterkrigsbarna blir 80 år, skriv Johs. J. Vaag i dette innlegget.
2018-08-20
tp_leserinnlegg

Æres den som æres bør - eller tid for sjølvskryt

Det er litt underleg at det er ei gruppe som ikkje blir nemnt når rosen til skulane blir utdelt, skriv Søgni Mogstad Strand i dette lesarinnlegget.
2018-08-03
tp_leserinnlegg

Surnadal IL Fotballs tilsvar til leserinnlegg fra Henrik Aasbø

Å avslutte et samarbeid med en trener er aldri hyggelig, men av og til dessverre nødvendig. Vi har forsøkt å kjøre en ryddig prosess, og beklager at Henne ikke sitter igjen med det samme inntrykket.
2018-07-23
henrik aasbø cropped

Leserinnlegg fra Henrik "Henne" Aasbø

Tiltalt, dømt og straffet

Jeg synes som regel det er trivelig å komme til Surnadal. Men ikke alltid. En solskinnsdag i midten av juni følte jeg meg både tiltalt, dømt og straffet, uten rettssak. «Fredag 15. juni vart det klart at damelaget til Surnadal/Søya/Todalen og hovudtrenar Henrik «Henne» Aasbø avsluttar samarbeidet.» ...
2018-07-23
tp_leserinnlegg

Manglande verdighet i eldreomsorga

Så har det skjedd igjen, som så mange gonger før. Manglande verdighet i eldreomsorga, skriv Johs. J. Vaag i dette lesarinnlegget.
2018-07-13
tp_leserinnlegg

Kirkestatistikk Surnadal & Stangvik

En tid har jeg forundret meg over hvor lav frekvens det er i høymessene i kirkene i det som nå er det fusjonerte prestegjeldet Stangvik og Surnadal. Så når Kyrkjeblad for Indre Nordmøre prosti kom i postkassen nettopp, satte jeg meg ned og så på oppsettet for 3.kvartal. Det vart særs forvitneleg, fo...
2018-07-06
Stupetårn Glærum foto Dordi Skuggevik

Leserinnlegg:

Stupeflåten på Glærum dasker i flodmålet

Et par dager nå har jeg sett den omtalte stupeflåten på Glærum ligge og daske i flodmålet. Da den ble lagt ut for sesongen, ble den igjen lagt helt feil: Rett ut for Neråbekkens kalde utløp, mellom Utigardsstranda og Oppigardssanden, skriver Dordi Skuggevik i dette leserinnlegget.
2018-06-25
tp_leserinnlegg

Jonsvaka i Åsskard igjen

Da var det Jonsvaka i Åsskard igjen. Surt og kaldt og langt opp av sofaen, men avgårde bar det, heldigvis. Igjen sitter vi sammen i det lille rommet nede på jorden og lader opp igjen mennesket i oss gjennom møtet med de store tolkeres tekster og musikk, som disse menneskene her går sammen for å hent...
2018-06-23
 
tp_leserinnlegg

Eldrerådet må takast på alvor

Johs. J. Vag stiller i dette leserinnlegget lys på om det er greit at eldrerådet ikke er representert i arbeidsgruppa som er oppretta i forbindelse med gjennomføringa av mulighetsstudiet - Surnadal Helsehus. Han påpeker at eldre er som kjent storforbrukere av helsetjenester.
2018-06-20
tp_leserinnlegg

Tannhelsa og dei eldre

Det er ei kjent sak at dei eldre ikkje alltid får dei ytingane og dei tenestene frå det offentlege som dei har eit rettmessig krav på. Eit ferskt, greit døme i så måte gjeld sjuke eldre som ikkje har fått den gratis tannbehandlinga dei har krav på, skriver Johs. J. Vaag i dette leserinnlegget.
2018-06-20
tp_leserinnlegg

Nordøyvegen – pause, Todalsbrua – start

"Nordøyvegen bør ta en pause, og alt må settes inn på rask realisering av Todalsbrua og på flytting av E39 fra Hemnkjølen til Surnadal/Rindal", skriver Dordi Skuggevik i dette leserinnlegget.
2018-06-07
tp_leserinnlegg

Ruspolitikk

Det er trist at så mange parti synest å mangle kunnskap og gir uklare signal i ruspolitikken, og at denne delen av sosial- og helsepolitikken i stor grad blir gjort til eit saksområde for spesielt «truande» og kristeleg interesserte, skriv Eivind Hasle i dette innlegget.
2018-06-04
 
Fylkesledere BL Midt-Norge Borgny Kjølstad Grande, Kari Åker, Oddvar Mikkelsen

Leserinnlegg:

Forvaltningsplan for rovvilt

Fylkesbondelagene i Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag har sendt felles brev til Klima- og Miljødepartementet (KLD) om departementets krav om endringer i revidert forvaltningsplan for rovvilt i region 6.
2018-05-31
tp_leserinnlegg

Skjenkeløyve i foajeen/hotellresepsjonen

Helge Røv stiller i dette leserinnlegget flere åpne spørsmål ved hva som er den riktige løsningen i saken om skjenkebevilling på Surnadal kulturhus.
2018-05-31
tp_leserinnlegg

Kaffebaren i Surnadal kulturhus.

Diskusjonen om kaffebaren i Surnadal kulturhus har tatt avgårde i de mest utrolige retninger, der avholdsfolket har konkurrert med indremisjonsfolket om å være mest hysterisk, fanatisk, jomfrunalsk og overbeskyttende på andres vegne. Kanskje skal vi gå tilbake til konseptet?
2018-05-30
tp_leserinnlegg

Adjø Rindal & Halsa = Full Exit!

Tror Rindal og Halsa - slik som Theresa May, at de kan foreta en exit fra Møre og Romsdal fylke, og beholde godbitene? spør Dordi Skuggevik i dette leserinnlegget.
2018-05-30