Lise og Lilly Gunn Orkdal S_1024x1708

Akuttilbudet foreslått kraftig redusert

Føden ved Orkdal sjukehus foreslått nedlagt

Fredag skal styret i Helse Midt-Norge behandle et forslag om nedlegging av fødeavdeliga ved Orkdal sjukehus og flytting av denne til St. Olavs Hospital i Trondheim. Samtidig blir akuttilbudet ved Orkdal foreslått kraftig redusert. Det er adm. dir. Nils Kvernmo ved St. Olavs hospital som foreslår disse store endringene ved Orkdal sjukehus. Fleire kommuner har kommet med uttalelser mot dette - blant anna Surnadal.

Med Lise Bjerknesli (Sp) og Lilly Gunn Nyheim (Ap) (til høyre) i spissen vedtok kommunestyret i Surnadal en sterk uttale mot nedlegging av føden ved Orkdal sjukehus i forrige uke. Det kan du lese alt om på Trollheimsporten her.

Men det er ikke lett å nå fram. Fredag 16. desember skal styret i Helse Midt-Norge ha denne saka til behandling og innstilinga er denne i følge avisa Sør-Trøndelag:

* Fødetilbudet ved Orkdal sjukehus flyttes til St. Olavs hopsital.

* Operativ virksomhet innen ortopedi og kirurgi på ubekvem tid på hverdager og helg, unntatt lørdag formiddag, flyttes fra Orkdal sjukehus til St. Olavs hospital.

* Styret ber direktør Nils Kvernmo arbeide videre med etablering av tilbudet ved Orkdal sjukehus innen onkologi (kreftbehandling) og palliativ behandling (reduserte smerte og lindre symptomer), øre-, nese-, halssjukdommer, lysbehandling og øyesjukdommer.

* Styret støtter at det iverksettes forhandlinger med SiO om lokalisering av senger for kommunale intermediær- (midlertidig behov for behandling, pleie og opptrening) og øyeblikkelig hjelpesenger i lokalene til Orkdal sjukehus.

Det blir heller ikke lett å nå fram med et lokalmedisinsk senter i Surnadal med slike innstillinger, slik uttalen fra Surnadal understreker.