Lise og Lilly Gunn Orkdal S_1024x1708

- Dette må vi kjempe for!

- Å legge ned føden i Orkdal, er synd for Surnadal

Lise Bjerknesli (Sp) (her sammen med varaordfører Lilly Gunn Nyheim (Ap)) mener det er svært uheldig for Surnadal å legge ned fødeavdelinga ved Orkdal sjukehus. - Dette må vi kjempe for. Vi må kjempe for et verdig tilbud i Surnadal. Det blir for langt til St. Olavs i Trondheim fra Todalen, Stangvik og Bøfjorden, sa ho da kommunestyret i Surnadal vedtok uttale til det framtidige tilbudet ved Orkdal sjukehus torsdag.

Ikke et verdig tilbud
- Vil det å legge ned føden på Orkdal gi et verdig tilbud til fødende i Surnadal? spurte Lise Bjerknesli (Sp). Ho svarte sjøl: Nei!

- Jeg håper fødeavdelinga blir opprettholdt. Derfor er uttalen vi gir i dag viktig, sa ho. Sjå heile den i saksframlegget her.

- Vi fikk fødestue i Surnadal i 1960. I 1989 ble den lagt ned. Ei nedlegging av føden ved Orkdal sjukehus vil sette oss tilbake til 1959, sa ho og ville ha med komunestyret på å kjempe for dette.

Kjempebra engasjement
Varaordfører Lilly Gunn Nyheim (Ap) - til venstre sammen med Lise Bjerknesli - syntes et slikt engasjement var kjempebra. - Sjukehus for oss er nordover. Vi i Ap går for en uttale om å bevare fødeavdeliga ved Orkdal, sa ho og understrekaat Surnadal må nevnes i rapporten som er utarbeidet.

Lise Bjerknesli fikk støtte også fra Marit Kringlebotm (H). - Lokalsjukehus er akutt og føde. Jeg er livende redd for å miste Orkdal, som er sjukehuset vårt, sa ho og meinte det var viktig å holde fokus på det viktige i uttaler - her akutt og føde!

Sterk og god uttale
- Dette er en sterk og god uttale. Vi understreker at Orkdal er viktig for oss. Samtidig må vi ikke glømme St. Olavs i Trondheim med akutten. Det er også viktig, sa ordfører Mons Otnes (Ap).

Lars Inge Kvande (Sp) kom samtidig med et oversendingsforslag omkring lokalmedisinsk senter i Surnadal. - Det er viktig at vi holder trykket oppe her samtidig og kommer skikkelig i gang med å prøve å få etablert dette i Surnadal, sa han.

Bernt Venås (Sp) frykter den store tanken om sentralisering til St. Olavs i Trondheim, og samtidig å gjøre Orkdal sjukehus til lokalmedisinsk senter. - Vi ønsker lokalsjukehus i Orkdal og lokalmedisinsk senter i Surnadal, sa han.

Kommunestyret vedtok enstemmig uttalen omkring sjukehustilbudet ved Orkdal.