Mandag
Mandag Snøbyger
-11°
Snøbyger
Flau vind
Tirsdag
Tirsdag Delvis skyet
-13°
Delvis skyet
Flau vind
Tone og Lars

Vårsøghelga 2017

Vårsøg i Storstuå

Lørdag ble Storstuå i kulturhuset fylt med "Lengting, liv og song", og det voksne publikummet fikk et variert, helnorsk program med gamle skatter. Her var det alt fra Erik Bye, Alf Prøysen og Geirr Tveitt.

Bildet over: Tone Elisabeth Braaten og Lars Klevstrand.

 

Kvartetten på scenen bestod av sanger Tone Elisabeth Braaten, munnspiller og komponist Sigmund Groven, sanger og gitarist Lars Klevstrand, og pianist Ivar Anton Waagaard.

Disse fire utfyller hverandre med en stemmeprakt og instrumentbeherskelse uten sidestykke, og ga publikum en reise til en svunnen tid. Innledningsvis sa Lars Klevstrand at de skulle åpne skattekista med norske sanger, noe nytt og noe gammelt. Programmet spente seg da fra Blåklokkevikua, humoristiske tekster av Klaus Hagerup, og nyskrevet musikk blant annet av Sigmund Groven. Et av høydepunktene var pianostykket "Skuldalsbruri" av Edvard Grieg. Dette var noe av det siste Grieg skrev, og handler om jenta som skulle tvangsgiftes, men som drukner seg med fullt brudeutstyr på vei til bryllupet. Stykket er hentet fra Slåtter, opus 72.
 

Og hva annet kan man avslutte en slik konsert med enn "Vårsøg" av Surnadals egen Hans Hyldbakk og Henning Sommerro?

 

Sigmund og Ivar.jpg
Pianist Ivar Anton Waagaard og munnspiller Sigmund Groven.

Alle.jpg
 

 

 

 

Tips en venn Skriv ut