Jogger for TV-aksjonen

Femteklassingene ved Øye skule jogger til inntekt for TV-aksjonen.

Publisert Sist oppdatert

– Det ble ikke noe felles opplegg i år, så vi bestemte oss for å gjøre noe på trinnet, sier lærer Kristin Heggset Tellesbø

Foreldrene betaler en sum for hver runde eleven går eller jogger rundt banen på idrettsanlegget på Øye. Hvor mye de betaler for hver runde, blir eleven og foreldrene enige om. Det er ingen fastsatt sum. Pengene går inn på en spleiskonto i Sparebank1, og går deretter uavkortet til TV-aksjonen.

I år går pengene frå årets tv-aksjon går til Word Wildlife Foundation, og skal brukes til å bekjempe plast i havet. Kristin Heggset Tellesbø forteller at det er en stor motivasjon at pengene går til miljøformål. Femteklassingene har jobbet med temaet denne uka.

– Vi har en del miljøentusiaster her, sier Heggset Tellesbø.

Fra venstre Anna Lila Mauset, Ida Zwick, Sunniva Haltli, lærer Kristin Heggset Tellesbø, Natali Suleiman, Fride Aakvik og Ane Holter

Slå egen rekord

De voksne har laget egne diplomer, som elvene får utdelt etter løpet. Den skal de ta med hjem slik at foreldrene får se hva resultatet. Rundene blir behørig registrert hver gang de passerer.

47 femteklassinger stiller ivrig opp på rekke og venter på startsignalet. Noen skal gå, noen skal springe og gå vekselvis, mens andre går hardt ut.

Håkon Mogstad, Aron Husby Aamodt, Even Haugen, Brage Andersen og Niklas Myklegard har en ekstra motivasjon. De skal nemlig slå sin egen rekord. Noen løp 30 runder i fjor mens noen klarte hele 34. I år er det hårete målet 50 runder. Spørs om det er noen foreldre som må punge opp ekstra mye i ettermiddag.

Fra Venstre Håkon Mogstad, Aron Husby Aamodt, Even Haugen, Brage Andersen og Niklas Myklegard

Elevene sprang til sammen 40,6 mil.

Powered by Labrador CMS