Arrangerer sommerleir for 31. gang

Det er tre år siden sist det var arrangert sommerleir i Taekwon-Do i Surnadal på tradisjonelt vis. Omtrent 300 deltakere og 15 instruktører har nå gleden av å delta på Surnadals 31. sommerleir.

Publisert Sist oppdatert

Lang tradisjon

Kjell Gunnar Polden kan fortelle at han var på en annen leir i 1989 og 1990. På den siste leiren sa han: «Dette kan vi faktisk få til i Surnadal også». Som sagt, så gjort. I 1991 ble den første sommerleiren i Surnadal arrangert, og siden har det vært en fast tradisjon. Eneste unntak var i 2020 på grunn av koronapandemien, og i 2021 ble det arrangert en minileir med restriksjoner for 120 «trippelvaksinerte oldboys». Men nå kan endelig alle glede seg over at Kjell Gunnar atter en gang drar lasset og arrangerer leiren som så mange har lengtet etter.

Denne uka er det de voksne som har leir, og allerede søndag ettermiddag var det fellestrening for de påmeldte. Det var en ivrig og blidspent gjeng som var samlet i Surnadal idrettshall.

Under øvingen - trass i at hele hallgulvet var fullt av folk - var det i kjent taekwon-do-stil nesten ingen lyd i hallen. Det eneste vi hørte var hovedinstruktøren på leiren Grand Master Per Andresen sine kommandoer og pusten fra deltakerne.

Det var god stemning i pausen. Folk har sett frem til å bli kjent med nye utøvere, og de har gledet seg til å møte de i de andre klubbene som de ikke har møtt på lenge. Det er tydelig at det er et godt miljø hvor folk trives. Hele tre av de som var på leiren har vært med fra starten for 31 år siden.

Det deles opp i mange grupper. I uke 31 skal de bruke to gymsaler ved Surnadal barne- og ungdomsskule, to gymsaler på folkehøyskolen og hele idrettshallen, som deles opp i fire deler. I tillegg blir det noen økter i Svorka-salen, og på tirsdag blir det landslagstrening i Rindal.

Alle skal med

Her er det utøvere i alle nivå, fra de som er med for å trimme til de som er med på landslaget.

Polden kan fortelle at det er en stor del av landslaget på leiren, og at det er langt overvekt med ulike grader sortbeltede i år. Samtidig har de ferskeste som er med vært med i bare et halvt år.

– Dette er et tverrsnitt av teakwon-do-utøvere i landet. Her skal alle bli sett, og alle skal få føle seg hjemme.

Setter Surnadal på kartet

Det er folk fra hele landet her; fra Arendal og Kristiansand i sør til Kirkenes og Vadsø.

Det er tydelig at det er mange besøkende i bygda, for hotellet var fullbooket for lengst. Men leirlederen skryter av at folk i Surnadal er positive til å leie ut.

Neste uke er det leir for barn og unge. Da kommer det omtrent 270 barn og unge og 20 instruktører. Mange av barna har med seg hele familien.

Polden er glad i å vise hva bygda har å by på. Noen liker seg så godt at de velger å bygge seg hytte her.

Leirleder Kjell Gunnar Polden sammen med den aller minste blant publikum, barnebarnet Thor Polden (6 uker) med mamma Mia Gulbrandsen.

Mia Gulbrandsen har vært elev ved Nordmøre folkehøyskole, og trives godt i Surnadal. I fjor kjøpte hun og samboeren seg hus her, og nå på juni kom sønnen Thor. Mia sitter på tribunen i dag, men kan fortelle at hun har vært her som deltaker på sommerleir i mange år. Hun startet med teakwon-do allerede som syvåring og kom seg helt til landslaget som 1. Dan, og har etter den tid gradert seg til 2. Dan.

Alexander Nielsen, Robert Filmer, Kjell Gunnar Polden, Tania Auglen, Karin Johnsgård, Jorunn og Heidi Fiske, Carina og Stig Oldervik og Daniela Bjerklund fra Surnadal Taekwon-Do Klubb.
300 stk på fellestreningen søndag ettermiddag.
Alexander Nielsen, Jorunn Fiske og Kristian Gjersvold under oppvarmingen. Alexander og Kristian er også instruktører på leiren.
Søstrene Jorunn og Heidi Fiske og nygifte Stig og Carina Oldervik. (De 2 sistnevnte fra Surnadal Taekwon-Do Klubb avd. Ålvundeid).

Jorunn Fiske forteller at hun startet som 11-åring. Hun er med som deltaker på leiren, men er også med på arrangørsiden da hun sitter i styret i Surnadal Taekwon-Do Klubb.

Søsteren Heidi er 16 år og har vokst opp i miljøet. Allerede som nyfødd var hun med på tribuna da eldste storesøster var deltaker, og hun var tilstede på sidelinjen til hun ble 8 år. Da ble hun selv deltaker. Hun synes samholdet er veldig bra, og gleder seg til å møte mange fra andre klubber og bli kjent med nye denne uka.

Carina Oldervik.

---

Powered by Labrador CMS