Søndag
Søndag Regn
Regn
Laber bris
Mandag
Mandag Lett sludd
Lett sludd
Lett bris
sagatun 690

Surnadal Sparebanks Utviklingspris 2018 til Sagatun Grendahus

"Prisen i år er en hyllest til dugnadsånden, og mottaker symboliserer frivilligheten som våre grender i dalføret er helt avhengig av", heter det i begrunnelsen.

Under Surnadal Sparebanks næringslivsdag onsdag mottok Sagatun Grendahus Surnadal Sparebanks Utviklingspris for 2018. Prisen er på 25 000 kroner.

Utviklingsprisen er en utmerkelse og påskjønnelse til lag, personer eller bedrifter som har gjort en innsats for markedsføring av lokalsamfunnet og/eller utvikling av lokal kultur, idrett, reiseliv eller næring.

Dette er den 18. utviklingsprisen som deles ut, og tidligere prismottakere inkluderer Talgø, Nordmøre Folkehøgskule og Surnadal bygdeungdomslag. I fjor var det Surnadal Alpinsenter som fikk utmerkelsen, mens Pipelife Norge fikk den i 2016.

– Vi har fått veldig mange gode forslag, kanskje fleire enn nokon gong, det er gledeleg, fortalte Allan Troelsen, før han gav fortent hyllest til årets prisvinnar, Sagatun Grendahus.

– Dette hadde eg ikkje aning om, eg kom hit i dag fordi sonen min skal vere med og underhalde, seier Hugo Pedersen, som tok imot prisen på vegne av Sagatun Grendahus.

– Eg er verkeleg rørt, og glad for at den innsatsen som heile gjengen på Sagatun legg ned vert lagt merke til. Det er ein fantastisk dugnadsgjeng som brukar tida si der, sa Pedersen, som og var full av ros til ungdommen i bygda.

– Ungdommane våre er heilt utruleg flotte. Eg trur faktisk ikkje folk er heilt klar over kor fine folk ungdommane her i bygda er, seier han. 

Hele begrunnelsen for prisen:

"Surnadal Sparebanks Utviklingspris er en utmerkelse som henger høyt. Når man ser på rekken av personer, bedrifter, lag og organisasjoner som har fått prisen før, blir man stolt og imponert over det våre lokale helter klarer å oppnå.

Også i år gikk vi bredt ut og ba om forslag til kandidater for å få prisen. Og aldri har vi fått flere forslag, tusen takk til alle som har kommentert på facebook og/eller sendt oss forslag på e-post. Vi er svært fornøyd med responsen, og vi landet på en kandidat som fortjener prisen til fulle.

«Utvikling av lokal kultur» er et av punktene i statuttene. Årets mottaker er et godt eksempel på det. På bygdene i vårt land er dugnadsånden stor. Den er større jo mindre plassen er virker det som. Og takket være lokale pådrivere og foregangspersoner drives det institusjoner som hele bygdesamfunn og tilreisende får stor glede av. Slike institusjoner blir samlingsplasser som er viktig for å opprettholde kvalitet på bo-lysten på bygda.

Årets mottaker er en slik institusjon, bygd på dugnad, samlingsplass for folk i alle aldre – og i særdeleshet ungdom – arrangerer konserter, teater, revy, fester, bursdager, bryllup og baill-dager. Prisen i år er en hyllest til dugnadsånden, og mottaker symboliserer frivilligheten som våre grender i dalføret er helt avhengig av. Surnadal Sparebanks Utviklingspris 2018 går til SAGATUN!"

Tips en venn Skriv ut