Surnadal Sanitetsforening foto Elinor Bolme

Surnadal Sanitetsforening stiftet

Mandag kveld ble Surnadal Sanitetsforening etablert, med Siri Vullum som leder.

Et interimstyre ble valgt mandag 10. mai, med Siri Vullum som leder. Mette Helen Mikkelsen, Anne Lise Skralthaug, Ann Helen Gjerdevik og Elinor Bolme som styremedlemmer og Britt May Hollås og Astrid Roaldset som varamedlemmer. I alt 10 personer møtte på kveldens stiftelsesmøte, og flere hadde på forhånd signalisert at de ville bli med etterhvert.

Foreningen blir nå en av 650 andre lokalforeninger tilhørende Norske Kvinners Sanitetsforening, og de håper å vokse seg større utover våren. Allerede nå går det an å melde seg inn i Surnadal Sanitetsforening direkte, på sanitetskvinnene.no.

- Damene ser lyst på å arbeide videre for et trygt og inkluderende samfunn ved å aktivisere nye medlemmer til frivillig innsats innenfor helse- og sosialområdet, med fokus på kvinner i alle aldre her i Surnadal, opplyser styremedlem i lokalforeninga og fylkesleder i NKS Møre og Romsdal Elinor Bolme.

På aktivitetsplanen har de lokale Sanitetskvinnene allerede satt av Vårsøghelgas Drivadebatt fredag 27. mai. Temaet er nemlig fokus på Skjønnhetstyrraniet, et tema Sanitetskvinnene har hatt som satsningsområde over lengre tid, og som de kommer til å fortsette arbeidet med.

 

Foto: Elinor Bolme.