The Royal Trekokers ble Surnadalsmesterne i straffespark 2022. Laget bestod av ingen ringere enn Bjørn Gjeldnes, Trygve Talgø Buvik, Olav Todal, Lars Todal og Ola Ansnes.

Surnadalsmestere i straffespark 2022

15 lag deltok på straffesparkkonkurransen på Syltøran i Surnadal lørdag. The Royal Trekokers sikret seg troféet som et bevis på at de er Surnadalsmestere i straffespark da de seiret over Styre og stell i finalen.

Publisert

Aldersgrensen for å delta i konkurransen var 13 år. Til sammen deltok 15 lag; syv i klassen Åpen/Aktiv og åtte i klassen Venner/Bedrift. Vinnerne av troféet er det laget som vinner når vinnerne i hver klasse møtes.

Det var god stemning. Mads Georg Avset (15) var en av tilskuerne. Favorittlaget var «Fælfotn FK» som tok straffer på han under en spontan trening på fredag.
Finale i klassen Åpen/Aktiv. Augene Boler endte med 1 mål, mens Styre og stell fikk 3.
Sølvvinnerne i klassen Åpen/Aktiv ble rindalingene Mathias Furuhaug, Erik Bolme, Magnus Bakken, Oskar Holte og Tore Aune som utgjorde laget Augene Boler.
I finale i klassen Venner/Bedrift vant The Royal Trekokers med 5-4 over Consto. Her får de sine velfortjente medaljer.
Sølvvinnerne i klassen Venner/Bedrift ble Einar Drøpping, Ole Arne Forså, Gøran Settemsdal og Svein Ola Fiske på laget Consto.

I finalen konkurrerte The Royal Trekokers mot Styre og stell. Trekokerne sikret seg troféet som er et bevis på at de er Surnadalsmestere i straffespark 2022.

-Ta va ænkelt, ler Bjørn.

Styre og stell

Trollheimsporten snakker med den nye daglige lederen i SIL Juras Chachlauskas etter premieutdelingen. Det var første gang han var med på dette arrangementet.

Juras startet i jobben 8. august, og på denne tiden har han fått et vanvittig bra inntrykk av de i SIL, de i rundt, og av lokalsamfunnet generelt.

-Det er en klubb som skaper engasjement. Jeg sitter i en god rolle og stilling med gode og dyktige folk i rundt meg, sier den ferske og svært fornøyde daglige lederen.

Sammen med Terje Polden, Sondre Ormset, Bjørnar Strand og John Ingebrigt Gjerstad stilte han på laget Styre og stell. De hadde ikke store forventninger, men overrasket seg selv med å ende opp som vinnere i klassen sin.

Styre og stell. Fra venstre: Terje Polden, John Ingebrigt Gjerstad, Juras Chachlauskas, Bjørnar Strand og Sondre Ormset.

Barna fikk skyte i pausen

Juras var veldig fornøyd med arrangementet. Han synes det er et positivt lavterskeltilbud, og var glad for å se så mange deltakere og tilskuere som møtte opp på en helt vanlig lørdag.

Det var veldig mange barn blant publikum, og i pausen stilte Juras seg i mål så de minste barna fikk seg en egen straffesparkkonkurranse. Det var stort aldersspenn mellom barna, så de skjøt fra ulik avstand fra målet.

-Det er første gang jeg har blitt skutt på fra fem meters hold, smiler Juras.

Håper flere blir med

Den daglige lederen sier at det var meldt regn, men det ble sol og finvær.

-Da smiler livet.

-«We are the champions». Vi stopper opp. En av deltakerne av vinnerlaget går syngende forbi og koser seg i seiersrusen mens Trollheimsporten intervjuer Juras. Det er ingen tvil om at stemningen fremdeles er på topp.

-Det er et godt gjennomført arrangement med et vanvittig engasjement. En stor takk til deltakerne, frivillige som har bidratt og til sponsorer – og stor takk til Bjørnar som har vært arrangementansvarlig for dette arrangementet, skryter Juras idet Bjørnar setter seg ned.

Bjørnar Strand forteller at dette er tredje året på rad de arrangerer straffesparkkonkurranse. Første gang var i 2020. Da var alt av fotball stengt ned, men de fikk gjennomført konkurransen med tillatelse fra Buan.

Det har lenge vært romjulscup. Tanken bak straffesparkkonkurransen var at de ønsket å ha et arrangement på sommeren i tillegg. Noe av det viktige var at det skulle være lav terskel for å kunne bli med.

Arrangørene stiller med keepere, så ingen trenger å grue seg til å stå i mål.

Lavterskel

-Dette er et arrangement som blir neste år også, det er det ingen tvil om, fortsetter Juras.

I fjor var det 26 lag, i år 15. Arrangørene håper flere lag melder seg på neste år, og presiserer at det er lavterskel.

-Kan du jogge tre meter frem til ballen, og sparke den, er du kvalifisert til å bli med, bekrefter en i styret.

Daglig leder i SIL Juras Chachlauskas (nr to fra venstre) sammen med noen fra styret i SIL Fotball. Fra venstre: Bjørnar Strand, Svein Ola Fiske og John Ingebrigt Gjerstad.

----

Powered by Labrador CMS