Snart innflyttingsklart

Bjørn Ranheim i R-T Eiendom AS har snart seks hybler klare til innflytting i det gamle meieribygget i Rindal. Kontordelen av bygget er gjort om til lyse og romslige lokaler med hybler, to stuer, to bad og et stort kjøkken.

Etter at meieridrifta i Rindal ble lagt ned var det Norsk Kvalitetsmat AS som kjøpte dette bygget. De drev fiskematproduksjon her i mange år. Norsk Kvalitetsmat AS flyttet tilbake til Surnadal i fjor, og meieribygget ble da solgt til R-T Eiendom AS. Dette eiendomsselskapet er 100% eid av Rindals-Tre AS.


Plass til flere vriksomheter i bygget

En del av næringslokalene er utleid fra før. Rindal Auto AS leier den gamle tankbilhallen, og RBL AS leier stålhallen på baksida av bygget. En del av produksjonslokalene i meieribygget brukes til Strongman-trening, og noen ungdommer har fått plass til å skru litt på biler i kjelleren. Disse bruker lokalene gratis inntil videre, men de må flytte dersom det melder seg leietakere. Bygget er stort, så det er plass til mye virksomhet her.

Bjørn Ranheim er daglig leder og eneste ansatte i R-T Eiendom AS. Det er han som har planlagt hele prosjektet med hybler i andre etasje. Han har planer for resten av bygget også, men nå prioriterer han å få hybelavdelingen ferdig til 1. desember, da seks nye flyktninger kommer til Rindal. Det er de som skal bo her.

Bjørn Ranheim_690x485.jpg
Rindal kommune har begynt å møblere hyblene. Her er hyller, skap og seng på plass.


Langsiktig leieavtale med kommunen

R-T Eiendom AS har fått innvilget bruksendring for deler av bygget til boligformål. De har inngått en langsiktig leieavtale med Rindal kommune for de seks hyblene som nå er bygget. Bjørn Ranheim forteller at han er veldig glad for denne avtalen med kommunen, som gjør at de kunne komme igang med renoveringen av bygget. Han forteller at de har hatt et godt samarbeid med kommunen hele veien.

Bjørn Ranheim har planlagt rominndelingen i bygget selv. Siden det er et murbygg var det bra at de fleste av veggene kunne bevares. De gamle toalettene trengte bare litt oppussing. Kjøkkenet er også på samme plass som før, med to kjøleskap, to komfyrer og ganske mye skap-plass. To bad har det også blitt plass til.

IMG_7219.jpg
Seks hybelboere skal dele på to slike bad, og to ekstra toaletter.

IMG_7205.jpg
Bjørn Ranheim viser fram den ene stua, som tidligere var møterom.
 

Den ene stua har vindu mot fv65, den andre stua har tidligere vært møterom. Her er utsikten fra vinduet ikke den helt store, men Bjørn Ranheim forteller at en del av bygget på baksida skal rives, og at det blir parkeringsplasser der i stedet. Da vil det se litt bedre ut på baksida av bygget også.

De seks hyblene har alle vindu mot Bunnpris og Sunnafeltet. Siden de ligger i andre etasje har de en ganske fin utsikt. I mangel av uteplass her på industriområdet blir det i stedet felles takterrasse!


Ny satsing for R-T Eiendom

R-T Eiendom har tidligere drevet mest med hyttebygging, blant annet med hytter som de har satt opp for salg. De har nylig solgt ei hytte på Berkåk og ei hytte i Stangvik. De har fortsatt hyttetomter i Stangvik, men vil sannsynligvis satse mest på å selge hyttene før de bygges i framtida, slik at kundene får være med å planlegge hytta etter egne ønsker. 

Det er Rindals-Tre AS som har vært leid inn for hyttebygging i det siste, siden Bjørn Ranheim selv har hatt full fokus på meieribygget. Han har utført det meste av snekkerarbeidet selv, men Rindals-Tre har også vært innom. I tillegg har Tørset Malerservice, Kjells VVS og El-Co vært med her. Det er viktig å bruke lokale håndverksbedrifter, og de har et godt samarbeid, synes Bjørn Ranheim.

Han forteller at det er tegnet inn fire leiligheter i den eldste delen av meieribygget, men dette må de vente litt med. Det er viktig å være trygg på at man får leie ut før man setter i gang med et så stort prosjekt.

IMG_7225.jpg
Meieribygget er ikke vakkert slik det står i dag, men det skal snart pusses opp utvendig også. De nye hyblene ligger i andre etasje. På taket blir det takterrasse! Vi ser dessuten at nabobedriften RBL AS er klar for vinteren med snøfresere og snøscooter.


Når hybelavdelingen er ferdig innvending i begynnelsen av desember vil Bjørn Ranheim gå i gang med å gjøre ferdig fasaden på bygget. Da skal det bli mye finere utvendig også. Det skal blant annet bygges en rampe til produksjonsavdelingen, og man regner med å få leid ut produksjonslokalene etter hvert. 

I leiekontrakten med Rindal kommune inngår også vaktmestertjenester, så R-T Eiendom har uansett nok å gjøre i lang tid framover.