ingress 2

Småtrolluka ble en suksess - igjen!

Det var stor aktivitet, godt spill og full innsats i alle hjørner av Trollbanen på Småtrollukas siste dag. Fotballskoleuka avsluttes som vanlig med fotballturnering, og alle deltakerne fikk utdelt medalje og diplom.

Småtrolluka i år var større enn noen gang før. Nå var den utvidet med en litt større "Småtrolluka Pluss"- gruppe, i tillegg til nyheten "Småtrolluka 63 grader nord" for friluftsliv. Tilsammen var det 263 deltakere i år, og alt tyder på at alle var strålende fornøyd med ei fin sommeruke på fotballskole.

Tradisjonen tro avsluttes Småtrolluka med fotballturnering og finale i "Mesternes Mester" på Trollbanen den siste dagen, fredag.

IMG_5503.jpg

IMG_5512.jpg
Engasjerte foreldre på sidelinja.

IMG_5519.jpg

IMG_5535.jpg

IMG_5551.jpg
Deltakerne i Småtrolluka 63 grader nord

De 17 deltakere i Småtrolluka 63 grader nord, med Gøran Bolme i spissen, dukket opp som publikum utpå formiddagen. To av dem var klar til å delta i finalen i "Mesternes Mester".

Alle var enige om at de hadde hatt en fin tur, selv om det ble litt kaldt og vått de siste to nettene. Den ene natta fikk de låne "Trollhøtta" i Helgetunmarka, og der var det fint, selv om det var litt trangt med bare 8 sengeplasser for den store gruppa.

Torsdag fikk de prøve garnfiske på Langvatnet, og de var på tur på Raudfjellet. Alle kom på toppen, og alle har vært i godt humør hele uka. Gøran Bolme utelukker ikke at det blir "Småtrolluka 63 grader" nord neste år også, og lanserte ideen "Småtrolluka 63 grader nord Pluss" for mer viderekommende friluftsfolk. Kanskje er det også gjennomførbart. I Småtrolluka får man til det meste.
 

Finalen i "Mesternes Mester" - de eldste:

IMG_5578.jpg

IMG_5584.jpg


Finalen i "Mesternes Mester" - de yngste:

IMG_5586.jpg

IMG_5589.jpg

IMG_5593.jpg


Premieutdeling i "Mesternes Mester:

IMG_5601.jpg
Den yngste gruppa. Olav Fugelsøy (t.v.) vant finalen.

IMG_5613.jpg
Den eldste gruppa. Tobias Bergsrønning (nr 3 fra høyre) vant finalen.
 

- Ei kjempeuke!

- Det har vært ei kjempeuke! sier leder i styret for Småtrolluka, Nils Heggem. - Vi har fått tilbakemeldinger på at gjennomføringen og nivået har vært bedre enn noen gang, sier han.

Han forteller at det har vært 263 deltakere, med 17 på "Småtrolluka 63 grader nord", 23 på Småtrolluka Pluss og resten på den ordinære fotballskolen. Ca 50 av disse har overnattet på Rindal skole, og de har oppført seg eksemplarisk. De som har overnattet har vært i alderen 8 - 15 år. I tillegg har en del familier overnattet i campingvogner ved skolen. Det har gått veldig bra.

- Deltakerne kommer fra Kristiansand i sør, Stockholm i øst, Bodø i nord og Bergen i vest, forteller Nils Heggem. - Mange av disse har vært med på Småtrolluka i flere år.

Yngve Bakken, som er sportslig leder for Småtrolluka, forteller at skolen har vært et mer sosialt samlingspunkt i år enn tidligere. De tilreisende har kunnet komme inn på skolen, og de har fått kaffe og sjokoladekake. Det setter de stor pris på.


Gode instruktører

Nils Heggem forteller at Småtrolluka har en erfaren instruktørstab som holder høyt nivå.

De har rekruttert er del nye instruktører, og mange av dem er tidligere deltakere i Småtrolluka. Blant instruktørene er det selvsagt flest av Rindal IL sine egne folk, men det er også en fast gjeng fra Strømmen, i tillegg til instruktører fra Surnadal, Orkdal og Trondheim.

- Nivået på instruktørene er all time high, sier Yngve Bakken. - Det er enda større aktivitet på banen i år enn det har vært tidligere, og kvaliteten på treninga enda bedre enn før. Det kan vi være stolte av. Og jeg tror at de som har vært med her er veldig stolte. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger. 

Han har merket seg at de som er med og hjelper til på arrangementet er stolte over å få den røde Småtrolluka-jakken.

Både deltakere og instruktører gir uttrykk for at de har hatt ei morsom og lærerik uke.

Nils Heggem.jpg
- Det har vært ei kjempeuke! sier Nils Heggen, årets styreleder i Småtrolluka.


Turer til Lomundsjøen og Røvarberget

Deltakerene i Småtrolluka reiser på tur en av dagen. De yngste har også i år dratt på tur til Rørvatnet. Når det gjelder de eldre deltakerne har det ofte vært litt vanskelig å få dem med på tur, forteller Nils Heggem. Derfor har man prøvd noe nytt og litt mer spennende i år; padling på Lomundsjøen og grottevandring i Røvarberget. Røvarberget er ei kalkgrotte, der man må åle seg fram for å komme igjennom. Og det klarte de aller fleste.


Småtrolluka Pluss

Småtrolluka Pluss har hatt besøk av Gunnar Halle og Fredrik Strømstad i løpet av uka. Fysioterapeut Hedvig Bakken har vært med for å gi tips om helse og trening. 


En fenomenal innsats og gode samarbeidspartnere

- Det har vært lagt ned en fenomenal innsats av komiteen, sier Nils Heggem. - Vi har hatt ca 140 medlemmer på dugnad. Mange legger ned en veldig stor innsats i Småtrolluka, og også andre arrangementer i regi av idrettslaget. Småtrolluka er klubbens største arrangement, og et kjærkommet tilskudd til klubbkassa.

Selv har hatt hatt ei ekstremt travel uke, og bare vært hjemme 7-8 timer i døgnet. Det er også veldig mye forarbeid til et slikt arrangement.

- Det er mange som ofrer ei ferieuke på Småtrolluka, sier han.

Småtrolluka har mange gode samarbeidspartnere. Rindal Sparebank er hovedsponsor for Rindal IL. I tillegg har de fått med seg Coop og Sport1 som sponsorer av selve Småtrolluka. 

De har inngått en avtale med Tine, som leverer gratis Tine-produkter, og med Lerum, som leverer gratis saft, juice og syltetøy.

IMG_5621.jpg
- Mååål!

ingress 2.jpg
I gang igjen.


Fra premieutdelinga:

IMG_5666.jpg
"Molde"

IMG_5675.jpg
"Strømsgodset"

IMG_5680.jpg
"Tromsø"

IMG_5683.jpg
"Bodø/Glimt"

IMG_5694.jpg
"Vålerenga"

IMG_5701.jpg
Full jubel i "Start"

 

Flere bilder fra fotballturneringa:

Klikk på bildene for å se dem større og i serie.

IMG_5498
IMG_5505
IMG_5508
IMG_5514
IMG_5525
IMG_5530
IMG_5536
IMG_5547
IMG_5555
IMG_5557
IMG_5562
IMG_5565
IMG_5617
IMG_5626
IMG_5633
IMG_5642
IMG_5648
IMG_5658
IMG_5700