Torsdag
Torsdag Skyet
Skyet
Flau vind
Fredag
Fredag Lett regn
Lett regn
Svak vind
anders jektvik 1

Norsk Vandrefestival 2019:

Skapte magi på Slettneset

Nærmere 300 personer tok turen til Slettneset på Nordvik fredag kveld, da Norsk Vandrefestival 2019 åpnet med en fantastisk flott konsertkveld. Tea Megaard og Anders Jektvik stod på scena, og sørget sammen med et feststemt publikum for kjempestemning. 

Norsk Vandrefestival 2019 blir arrangert i Surnadal, og har base i Svinviks Arboret.

Bare noen steinkast unna, på Slettneset på Nordvik, flokket folk seg på tunet hos Karin Åsbø og Nils Håvard Øyås til storstilt festivalåpning fredag kveld.

I flotte omgivelser hadde folk tatt plass allerede lenge før styreleder i Norsk Vandrefestival, Tom Godtland, ønsket velkommen rundt klokka 22.00.

Første artist ut var Tea Megaard, og 17-åringen fra Averøya imponerte stort med seks egenskrevne låter, som viste at Megaard holder høyt nivå både som artist og låtskriver.

Ved bruk av en loop station, spiller Megaard inn for eksempel et gitarriff, som tas opp og deretter spilles av på repeat mens artisten går over til å spille inn neste del av låta. Ved å spille inn rytme og ulike instrumenter på denne måten, danner Megaard et musikalsk grunnlag – og er dermed i praksis sitt eget band.

Denne teknikken fascinerte publikummet på Slettneset, som også lot seg begeistre av at den unge artisten imponerte både på bass, rytme, akustisk og elektrisk gitar.

I tillegg la Megaard på flere av sangene på overstemmer på sin egen vokal underveis, og hun fikk i løpet av konserten vist at hun både kan synge og rappe.

tea megaard 2.jpg
Tea Megaard.
 

Fikk med publikum

Allerede på andre sang, «Release me», fikk 17-åringen virkelig med publikum, som responderte med taktfast klapping.

Det 17 år gamle stortalentet viste også at hun ikke er redd for å ta opp viktige temaer med musikken sin, som i låtene «Run» og «Soldier».

Mens førstnevnte handler om ei jente som rømmer hjemmefra for å komme unna foreldrenes rusmisbruk, handler «Soldier» om hva som kan skje hvis folk slutter å stille kritiske spørsmål og engasjere seg.

Megaard avsluttet konserten med singelen «You’re such a sh..!», som i løpet av de to ukene siden den ble sluppet har blitt strømmet over 20 000 ganger.


Jektvik skapte stemning

Anders Jektvik fra Hitra og bandet hans gikk på scena rundt en time før midnatt, og mannen som nok er mest kjent får sangen «Rampa (Cola’n her)» - den som handler om da han veltet en brusflaske på gitarkassen til selveste Åge Aleksandersen - var et svært populært innslag hos publikum på Slettneset.

Publikum trakk seg nærmere og nærmere scenen, og det skulle bare mangle, slo en av konsertgjengerne fast:

– Når Anders Jektvik spiller, da skal vi stå HER, sa han, og dro med seg folk helt fram til scenekanten.

Jektvik og bandet var i storform fra første låt, og med gitarspill av høy klasse og en nydelig, dyp og varm tone i stemmen, leverte 37-åringen en flott konsert.

I fantastiske på omgivelser på Slettneset steg den allerede gode stemningen merkbart utover kvelden, slik den gjerne gjør, og folk så virkelig ut til å storkose seg på Norsk Vandrefestivals første dag.

anders jektvik og publikum.jpg
Både Tea Megaard og Anders Jektvik (bildet) slo an hos publikum på Slettneset.


Fornøyd styreleder

Styreleder Godtland var en svært fornøyd mann fredag kveld.

– Vi skapte magi, rett og slett. Det er så utrolig fint her, og stemninga rundt scenen og på hele tunet her er fantastisk. I tillegg leverer artistene så til de grader, og spesielt Tea overrasket nok mange i kveld.

– Og nærmere 300 besøkende må være veldig bra, sier han, før han smiler og legger til:

– Dette kan vi være bekjente av!

tom godtland 1 ps.jpg
Tom Godtland.

tea megaard 5
tea megaard 4
tea megaard 3
tea megaard 2
tea megaard 1
tom godtland 2
anders jektvik 3
anders jektvik 2
anders jektvik 4