MOT red

Ronja fikk MOT-drømmen oppfylt

Som én av fire i hele landet fikk Ronja Dahl Holten ved Surnadal ungdomsskule i dag oppfylt sin MOT-drøm i veldedighetens ånd. Regionleder og rindaling Jo Trønsdal Bævre kom for å dele ut prisen til en svært overrasket og lykkelig vinner.

Jeg ønsker å gi mer enn 200 kr til de som trenger det mest, leste Trønsdal Bævre fra søknaden til Ronja. Innsamlingsaksjoner setter ofte grenser for hvor mye man kan gi, derfor skrev hun til MOT. Drømmen engasjerer hele klassen, 9EF, som alle skal bidra til innsamlingen gjennom kantinesalg 25. februar. Ronja har foreløpig ikke bestemt seg for hva eller hvem pengene skal gå til. Trønsdal Bævre opplyser om at MOT kommer til å doble innsatsen som klassen samler inn.

 

MOT-ambassadør Anita Ørsal Oterholm og rektor Norvald Bondhus er stolte over at en elev ved deres skole ble utvalgt.

- Det er en så fin og inspirerende drøm, sier Ørsal Oterholm.

- En god drøm, spesielt i og med at den er så uegennyttig, legger Bondhus til. Han opplyser om at skolen stiller mer enn gjerne med varer til kantinesalget – og kanskje litt til, smiler han lurt.

- Det er første gang jeg deler ut drømmen, og det er spesielt artig siden Ronja er den eneste i regionen som er utvalgt, sier Trønsdal Bævre. – Man blir jo full av energi når man ser hvor mye det betyr, legger han til.

 

I 2003 fullførte Andreas Ebbesen i en alder av 13 år sin drøm med MOT. Sammen med sin far Ola gikk han over Grønland på ski. Ebbesen samlet inn til sammen kr. 75 000 til MOT, som resulterte i etableringen av MOTs drømmefond i 2005. Drømmefondet skal brukes til å stimulere og realisere andre ungdommers drømmer, og det skal bygges opp igjen etter hvert som det brukes av det.

Alle 9. trinnselever fra MOTs samarbeidskommuner rundt om i Norge får muligheten til å fortelle om sin drøm til MOT – og drømmefondet vil hjelpe noen av disse ungdommene med å nå sine drømmer. Noen få heldige 14-åringer blir trukket ut av Andreas som vinnere og som får et bidrag fra fondet til å realisere drømmen sin. Torsdag var det altså 9. klassingen Ronja Dahl Holten ved Surnadal ungdomsskule som valgt ut til å realisere sin drøm – som kanskje kan bidra til å realisere andres?