IMG_6241_690x460

Notabene-kjeden kjøpt opp - ikke klart hvilke butikker som driver videre

I går kom nyheten om at Notabene-kjeden er konkurs, for andre gang på seks år. Rundt et døgn senere kom meldingen om at Jotunfjell Partners har sikret seg konkursboet - igjen.

Jotunfjell Partners kjøpte for kort tid siden konkursboet da Vita-kjeden slo seg konkurs, og nå har de, gjennom selskapet JFP Retail Drift As, gjort det samme med Notabene. Dette melder Dagens Næringsliv (DN).

DN melder at Notabene på konkurstidspunktet hadde en samlet gjeld på 94 millioner kroner, og at kjeden de siste årene har kuttet fra rundt 150 til under 50 utsalgssteder på landsbasis. Også Notabenes søsterkjede Boklageret gikk konkurs.

Konkursen kom svært overraskende på Notabenes ansatte i Surnadal, og driftsansvarlig Tove Sundli uttalte tirsdag til Trollheimsporten at den eneste beskjeden de hadde fått, var at de skulle holde åpent inntil de fikk ny beskjed.

– Det er tøft når slik skjer, men vi holder åpent til en annen beskjed blir gitt. Jeg har jobbet her i 39 år, så jeg blir her til noen jager meg, sier Sundli.

Dessverre for Sundli og resten av de ansatte, er det onsdag fortsatt uklarhet rundt både hvilke-, og hvor mange Notabene-butikker som skal drives videre etter Jotunfjell Partners oppkjøp.

Det bekreftet bostyrer Ellen Ulriksen til e24.no.

Også da Notabene sist gikk konkurs, i 2013, kom Jotunfjell Partners inn på eiersiden. Ved konkursen tirsdag, eide selskapet 16 prosent, ifølge e24.no.

Ifølge driftsansvarlig Sundli i Notabene Surnadal, ble løsningen i 2013 at de butikkene som gikk best, fikk starte opp igjen.