ps stangvik barnehage 5-6-åringar returkartonglotteri 690

Mjølkekartongbretting gav lotterigevinst

Denne veka mottok Stangvik barnehage det synlege beviset på at dei har vunne 10 000 kroner i Returkartonglotteriet. Pengane skal brukast på nye syklar og uteleiker.

Glade ungar og tilsette ved Stangvik barnehage jublar etter at dei nyleg vann 10 000 kroner i Returkartonglotteriet. Tysdag denne veka fekk barnehagestyrar Gro Kvammen Sæter utdelt det synlege beviset på lotterigevinsten, i form av ein diplom.

Barnehageungane, som i dette høvet var fem- og seksåringar, hadde full kontroll på kvifor dei fekk besøk av Trollheimsporten.

– Vi har vunne 10 000 kroner, fortalte Arne entusiastisk, og kompisen Olav la kjapt til kvifor:

– Vi har bretta mjølkekartongar!

Samstemte og kontant meldte ungane at pengane må brukast på nye leiker. Ifølgje barnehagestyrar Sæter er det og barnehagen sin plan.

– Pengane skal bidra til innkjøp av to nye syklar, sandkassesand og nye uteleiker, seier ho.

Sæter fortel at barnehagen har sortering av søppel i årsplanen sin, og at dei har ryddeaksjonar der dei plukkar søppel på skuleområdet og i grøftekantar.

– Barnehagen skal ha fokus på miljø, og det er veldig greitt at ungane lærer seg å vere bevisste på slike ting, seier Sæter, og legg til:

– Ei slik belønning som denne lotterigevinsten er, hjelper på for både motivasjonen og forståinga til ungane. I tillegg kjem sjølvsagt pengane godt med, så vi er veldig glade for dette.

ps stangvik barnehage 5-6-åringar returkartonglotteri + ansatte 690.jpg
Både ungar og tilsette ved Stangvik barnehage gler seg til nye uteleiker og syklar, som følgje av gevinsten i Returkartonglotteriet.