Meg og kammeraten min

To menn på en scene og en kvinne. En mann spiller keyboard, en mann på el-gitar og en kvinne tar bilder.
Erik Johannessen, Martin Hagfors og Marthe A.Vannebo

Engasjerer de minste - og bestefar

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med Rindal sparebank sitt 150 årsjubileum har det vært mange gode arrangement i bygda sponset av banken. Lørdag var det ikke mindre enn to arrangement i Lomunda grendahus, ett for barn og ett for voksne. Rindal Sparebank sponset barnearrangementet.

Når Trollheimsporten kommer til Lomundal møtes vi med grilling, leker og natursti. Det er ca 30 oppmøtte ute, barn med foreldre eller besteforeldre. Grendalaget ser en økning av yngre som deltar på dugnader i grenda, dette lover bra for fremtidig arrangement. Ingmund Halgunset, May Ruth Halgunset og Bodil Lomundal er fornøyd med oppmøte, de kan ikke forvente så mye mer i en liten grend, sier de.

Publikum ser mot en scene

“Meg og Kammeraten min” består av Martin Hagfors og Erik Johannessen, denne gangen har de i tillegg fått med seg Marthe A. Vannebo for å visualisere sangene. Om lag 50 personer er oppmøtt til forestillingen for barn. Gjengen engasjerer ungene fra starten av. De kommunisere godt med salen og får respons på de tema som er, i tillegg tar de tak i det som rører seg fra salen. I den 50 minutter lange forestillingen er de innom mange tema som er veldig nært oss alle; våte sokker, maur, en forelska bestefar, torsk, krabbe og skrekk. Siden Erik er redd for skrekk og spilte seg selv ut av huset på trombone, så ble tema skrekk avsluttet raskt. Forslag fra scena om allsang til slutt ble avvist fra salen med et kort: “Nei”, deretter en avstemning som gav et tydelig flertall for allsang- 

En mann med hatt og rare briller spiller el-gitar på en scene
Martin Hagfors

I samtale med den lokale gjengen fra Lomundal får Trollheimsporten kjennskap til deler av artistenes Bucketliste, hvor av lakrispiper var ett av kravene. Dette måtte vi selvsagt få en klarhet i årsaken til. Noe klart svar på dette fikk vi ikke, da Martin ble veldig fasinert over at komiteen hadde klart å skaffe ikke mindre en tre ulike størrelser på disse pipene. Gleden var ekstra stor over at det var små piper som passet hans små tenner.

To menn og en kvinne med lakrispiper i munnen

Showet til Meg og kammeraten min har vært spilt på flere steder i landet, men mest på Østlandsområdet. De gleder seg til å spille i Rindal i dag og er spente på konserten i kveld. Det skal da være viltaften, med pub og musikk fra denne humoristiske gjengen. De voksne kveld kan forvente seg moderne folkerock og låter fra Martin sin katalog med humoristiske innslag mellom låtene. De tenker også at det er helt greit om de spiller noen sanger som er for voksne som en gang har vært barn. Martin forteller at han har snakket med en forelska bestefar på butikken i dag, som hadde tenkt seg på viltaften i kveld. Det ryktes at denne bestefaren også sitter i salen på dagforestillingen. 

For de som ikke er så kjent med Gjengen i Meg og kammeraten min, så kan de forteller at Martin er kjent i området fra før, da han har spilt på skoler rundt omkring som en del av den kulturelle spaserstokken for 15 år siden. Erik beskriver Martin som Norges beste låtskriver. Martin har gitt ut 26 album til nå og i 2024 slipper han et nytt album sammen med Hellbilies sin vokalist Aslak Haugen. I kveld vil det bli en smakebit fra albumet. Martin har skrevet tekster for flere store artister som Hellbillies, Ida Jenshus, Motorpsyco, Big Bang, Askil Holm, Elisabeth Andreasson for å nevne noen. Tidligere har han spilt i band som Home Groan, HGH og Cream of the crop.

Martin skyter inn at Erik er Norges beste trombonist, noen han selv lett beskjeden moderer til å være blant topp 10. Han spiller hovedsakelig jazz og har spilt sammen med ulike band både i Norge og Europa. I dag har han med seg flere instrument han håndterer svært godt, noe av det han spiller på og bruker på scena er helt ukjente for Trollheimsporten. Men det låter riktig. 

En mann spiller på trombone
Erik Johannessen på trombone

Marthe Vannebo er frilands fotograf, forfattere og produserer blant annet youtubevideoer. Hun har tidligere jobbet sammen med Åge og sambandet. I dag er å hun å se på scena, hvor hun visualiserer sanger som ble fremført. Dette gjør hun både med opptak hun har og på direkten.

Anbefaler de som har en frikveld om å ta turen til Lomundal grendahus for konsert, pub og god mat. Der blir viltgryte til de 100 første som ankommer. Så det lønner seg å komme både tidlig og sulten. 

Powered by Labrador CMS