to kvinner og en mann står ved siden av hverandre
Diakon Aud Brynhild Indset, diakon Gro Hauge Venås og prost Vidar Wilhelmsen Rygh.

Bærer du på sorg?

Publisert Sist oppdatert

Temakveld om sorg og sorgbearbeiding

Et murbygg i sola
Kyrkjelydshuset i Surnadal.

Annonse:

Kyrkjelydshuset i Surnadal inviterer til temakveld om sorg og sorgarbeid torsdag 2.november kl. 19:00-21:00.

 - Bakgrunnen for kvelden er at vi snart nærmer oss Allehelgensdag som i år er 5. november, sier diakonene Aud Brynhild Indset og Gro Hauge Venås, og dette er en viktig dag i kirkeåret. Her i kommunen får alle de som har mistet noen, siden siste allehelgensdag et brev i posten om innbydelse til årets allehelgensgudstjeneste. På denne gudstjenesten minnes vi de som er gått bort, og i forbindelse med dagen vil vi invitere alle interesserte til kyrkjelydshuset på Skei torsdag 2. november til temakveld om sorg.

- Prost Vidar Wilhelmsen Rygh og presten i Tingvoll Toril Stendahl vil snakke generelt om sorg, og hvordan man kan leve videre med sorg. Går det an å leve videre etter et tap, og hvordan gjør man det? Er det bare jeg som opplever sorg på denne måten? Hvordan takler jeg ensomhetsfølelsen? Er min sorgreaksjon normal?

- Vidar sier at de vil fronte faglige blikk og betraktninger om sorg denne torsdagen. Mange har vanskeligheter for å snakke om døden, mens for andre igjen er dette naturlig.

- Det er ingen fasit på hvordan man kan eller skal sørge, heldigvis får man si.

Vi er alle forskjellige og vi vil ha forskjellige måter å gjennomføre sorgen på. Vi håper at temakvelden vil være med å vise at vi ikke er alene om disse følelsene. Det kan være godt å vite at det er flere som kjenner på smerte, savn, frustrasjon, sinne og kanskje lettelse etter et dødsfall. Å komme sammen en slik kveld og høre om det å leve videre med sorg, kan forhåpentligvis gi en opplevelse av å stå sammen og gi en følelse av fellesskap!

Kirkens tilbud til folk som sørger

Et rom med mange vinduer, i rommet står det ett bord og to stoler. Bordet er pyntet med starinlys
Utsikt fra kyrkjelydshuset i Surnadal.

 

På denne temakvelden kommer diakonene til å informere om kirkens tilbud til folk som sørger. Når noen nær deg dør, kan det oppstå mange tanker og følelser. I kirken er ansatte vant til å møte mennesker i alle livssituasjoner. Du trenger verken være medlem, aktiv i kirken eller troende for å benytte deg av kirkens tilbud i sorgen og det er helt gratis.
Kirken i Rindal og Surnadal har tilbud for den som sørger.
Vi har planer om å starte opp en sorggruppe etter jul om det blir nok interesserte. Der kan man møte andre i samme situasjon som kan støtte hverandre. Du kan også be om individuelle samtaler med prest og diakon.
Ta kontakt med kirkekontoret i Surnadal på tlf.nr. 71657060 eller kirkekontoret i Rindal på tlf.nr 47519111 for å lage en avtale. Ellers har Kirkens SOS et tilbud til de som trenger noen å snakke med der man kan ringe inn eller chatte anonymt på tlf.nr. 22400040 eller soschat.no

Powered by Labrador CMS