Svorka og Bjorvollen 🍃🌼
Svorka og Bjorvollen 🍃🌼

God morgen 5. juni

Vi ønsker alle en riktig god mandag morgen og ei fin uke! I dag feirer våre kjære naboer i sør, danskene, sin grunnlovsdag. Hurra! 5. juni er dessuten FNs Miljøverndag, stiftet i 1972. Torbjørg, Torben og Torbjørn har navnedag.

Torbjørg er en moderne form av det norrøne navnet Þorbjǫrg eller Þorbiǫrg, som er sammensatt av navneleddene þórr, «torden», og enten bjarga, «berge», bjǫrg, «hjelp», eller borg, «borg».

Torbjørn er en dansk norsk og færøysk yngre form av det norrøne navnet Þórbiǫrn, som er sammensatt av gudenavnet Tor og «bjørn». Thorbiorn var den gammeldanske og gammelsvenske formen av navnet. Torbjörn er en svensk yngre form av Thorbiorn. Torben er en dansk yngre variant, via Thorben og Thorbern, av Thorbiorn.

Danmarks grunnlovsdag (Grundlovsdag) er en årlig feiring den 5. juni av innføringen av den første danske grunnloven samme dato i 1849. Dagen er også en feiring av grunnlovsrevisjonen som ble signert samme dato i 1953. 5. juni er også den danske farsdagen, men ingen offisiell fridag i Danmark.

Bildene har blitt tagget på Instagram med #trollheimsporten - gjør det du også, eller send oss bilder på vakt@trollheimsporten.no.

Powered by Labrador CMS