En fjellvåk med falkeblikk 🙂
En fjellvåk med falkeblikk 🙂

God morgen 31. august

Riktig god onsdag! Dette er den siste dagen i august, og høsten står for døren. I dag feirer Kirgisistan, Malaysia og Trinidad og Tobago sine nasjonaldager. Bertha og Berte har navnedag.

Berta og Bertha er et kvinnenavn med flere mulige opprinnelser. De kan være:

  • kvinneformer av mannsnavnet Bert, som har opprinnelse i gammelhøytyske berath, «lys, skinnende, strålende».
  • kortformer av kvinnenavnet Birgitta, en variant av Brigida, den latiniserte formen av det keltiske navnet Brighid dannet av de keltiske ordene briganti/brig, «høy, mektig», eller brigh, «styrke, kraft».

På denne dagen i 1997 døde prinsesse Diana. Prinsessen av Wales døde av skadene hun pådro seg da bilen hun satt i kjørte inn i en tunnelvegg i Paris. Diana var spesielt kjent for utstrakt samfunnsnyttig arbeid, spesielt for Røde Kors, bevisstgjøring av aids og for å fjerne landminer.

31. august er den internasjonale overdosedagen. Den skal brukes til å minnes de vi har mistet i overdose. Den er også viktig for å skape bevissthet og engasjement for forebyggende arbeid. Dagen markeres over hele verden med ulike arrangement, også i Norge. Rundt 260 personer dør av overdose hvert år i Norge. Det utgjør i snitt fem mennesker hver uke. Fire av fem dødsfall skyldes inntak av rusmidler med sprøyte. Overdoser rammer alle samfunnslag. Det angår oss alle, som offer, pårørende, hjelpeapparat eller som medmennesker

Send oss dine høstbilder på [email protected], eller tagg bildene dine med #trollheimsporten på Instagram.

Powered by Labrador CMS