Nå..nå er den beste tida. Etter all maten, alle pakkene. klemmer og julehilsner. Sofatid, familietid. Tid for nye spill, peisvarme, bøker og julegodt. Ønsker deg og dine gode romjulsdager 🎄❤️
Nå..nå er den beste tida. Etter all maten, alle pakkene. klemmer og julehilsner. Sofatid, familietid. Tid for nye spill, peisvarme, bøker og julegodt. Ønsker deg og dine gode romjulsdager 🎄❤️

God morgen 3. juledag

Publisert

Riktig god morgen! Det er 3. juledag og mandag i romjula. 27. desember er minnedag for apostelen Johannes. Narve og Natalie har namnedag i dag.

Narve var sønn av norrøn gud Loke. Natalie = latin dies natalis (Jesu fødsel).

Julefilmer

Julefilmer er blitt en tradisjon, og du kan se årets julefilmer i Rindal her, og i Surnadal her!

Primstaven

Tredje juledag var også lokalt kalla Jonsmesse - siden den var til minne om kirkas store apostel og evangelist, den hellige Johannes. Dagen er imidlertid lite vanlig på våre trakter. Primstavmerket er en ørn, gjerne en fiskeørn.

Tredje juledag var også merkedag for været. Det været vi har i dag skal vi beholde en måneds tid. Blåser det sterkt i dag, da skal stormenn visne og dø.

Noen historiske hendelser på denne datoen:

1831 – Charles Darwin starter sin historiske reise med HMS «Beagle».
1848 – Drammen Arbeiderforening ble stiftet som den første arbeiderforening i Norge
1904 – Peter Pan har premiére i London.
1941 – Operasjon Archery: Britiske kommandosoldater raider Vågsøy og Måløy. Tyske batterier og forlegninger blir ødelagt, 9 skip senket. 98 fanger og 77 norske frivillige blir tatt med tilbake til Storbritannia. 150 tyske soldater og 20 fra landgangsstyrken faller. Martin Linge, leder for Kompani Linge, er blant de falne.
1941 – Herdla flyplass ved Bergen bombes.
1945 – Verdensbanken blir opprettet etter en avtale bestående av 28 land.
1945 – Korea deles opp i en nordlig og en sørlig del ved den 38. breddegrad.
1949 – Dronning Juliana av Nederland gir Indonesia suvereniteten tilbake.
1978 – Spania får en demokratisk grunnlov etter 40 år med diktatur.
1979 – Sovjetunionen tar kontroll over Afghanistan, og Babrak Karmal erstatter den henrettede presidenten Hafizullah Amin.
2007 – Benazir Bhutto blir drept i et attentat.

Kilde: Wikipedia

Del gjerne dine romjulsbilder med oss ved å bruke #trollheimsporten på Instagram, eller send de til oss på e-post til [email protected]

Powered by Labrador CMS