Mange sauer står å beiter på gresset ved trærne og fjell i bakgrunnen
Bilde frå dagens sauesankingi Vindøldalen.

God morgen 28. august

God mandag morgen til alle som leser Trollheimsporten! Snart er august over, og vi går inn i uke 35.

I dag er det 48 år siden Flåklypa Grand Prix hadde kinopremiere (1975). Dette er Norges mest sette film, med over fem millioner solgte billetter siden premieren.

Gratulerer til Arthur og August som har navnedag i dag.

Arthur er et engelsk mannsnavn av keltisk opprinnelse som kanskje betyr sterk som en bjørn (keltisk artos – bjørn), men det kan også komme fra gælisk (klippe) eller fra det latinske slektsnavnet Artorius. En fjerde forklaring er fra norrønt Tors ledsager.

August et mannsnavn av latinsk opprinnelse. Det er en kortform av tilnavnet Augustus som betyr «stor» og som er dannet av det latinske ordet augere, «å øke». (Wikipedia)

Noen historiske hendelser på denne datoen:
1943 – På Arnøya tar tre norske partisaner, den ene en kvinne, sine liv etter å ha vært beleiret av tyske soldater. 22 tyskere faller under aksjonen.
1947 – Kvitbjørn-ulykken ved Lødingen. 35 mennesker omkommer i en flyulykke.
1955 – Den afroamerikanske fjortenåringen Emmett Till blir brutalt myrdet i Mississippi etter at han skal ha flørtet med en hvit kvinne.
1957 – Den amerikanske senatoren Strom Thurmond taler i 24 timer og 18 minutter for å forhindre at en borgerrettighetslov som gir svarte flere stemmerettigheter blir vedtatt.
1963 – Marsjen mot Washington for jobber og frihet blir arrangert til støtte for afroamerikanernes ønske om borgerrettigheter. Det er en av de største politiske samlingene i amerikansk historie.
1963 – Martin Luther King jr. holder sin berømte tale «I Have a Dream» foran Lincolnmonumentet i Washington, D.C..
1963 – John Lyng (Høyre) danner sammen med Venstre, Kristelig Folkeparti og Senterpartiet den første borgerlige regjering på over 28 år.
1973 – Norrmalmstorgranet i Stockholm var over. Dette gav navn til Stockholmsyndromet.
1996 – Prins Charles og prinsesse Diana skilles. (Wikipedia)

Powered by Labrador CMS