Rhododendro i full blomst i Svinvik arboret.

God morgen 27. mai

Vi ønsker alle en riktig god lørdags morgen! Katinka og Kato/Cato har navnedag, mens "den nakne kokken", Jamie Oliver, deler fødselsdag med en annen brite, fotballspilleren Paul "Gazza" Gascoigne.

Katinka er et opprinnelig russisk kvinnenavn (russisk: Катенька). Det er dannet som en kjæleform av Екатерина, den russiske formen av navnet Katarina, som er av gresk opprinnelse og har usikker betydning.

Cato har opprinnelse som et romersk etternavn og er dannet av latinske catus, «vis». Kato er en skandinavisk skrivemåte av Cato.

Noen historiske hendelser på denne datoen:

I 1180 stod slaget mellom Sverre Sigurdsson og kong Magnus Erlingsson på Ilevollen i Trondheim. Sverre seiret. Han ble enekonge først etter slaget ved Fimreite fire år senere.

I 1919 ble Afghanistan selvstendig.

I 1940 bombes Bodø av Luftwaffe. 60 prosent av byen legges i grus, og over 3.000 av byens 6.000 innbyggere blir husløse, men bare 15 personer omkommer.

I 2006 gikk et jordskjelv utenfor øya Java i Indonesia. Over 6.200 mennesker ble drept, 30.000 skadet og 200.000 ble hjemløse. Skjelvet målte 6,2 på Richters skala.

Powered by Labrador CMS