Mange unge voksne er stilt opp for et bilde kledd i treningsklær i skogen
Isfjorden Skyrace 2023. Fra klubben deltok Isak Drøpping og Aron Rodal Haugen på 15 km. og Pål Berge-Skar på 23 km. Gode prestasjoner på dagens 15km i Isfjorden

God morgen 26. juni

Jenny og Jonny har navnedag, mens Madagaskar feirer nasjonaldag 26. juni. Landet var frem til 1960 en fransk koloni. Trollheimsporten ønsker alle en god mandag i finværet, vi er nå i gang med uke 26.

Jenny er en opprinnelig engelsk kjæleform av kvinnenavnet Jane, som er en kortform av Johanna. Navnet brukes også som en kortform av Jennifer.

Jonny er en norsk form av Johnny, som er en engelsk kjæleform av mannsnavnet John, som igjen er en kortform av mannsnavnet Johannes. Johannes har opprinnelse i Ioannes Ιωαννης. den greske formen av hebraiske Yochanan, som betyr «Gud er nådig». Navnet kan ha flere skrivemåter: Johnny, Johnnie, Jóni, Joni, Johnie, Jonni og Johny.

Jonny er også et kvinnenavn. Det er en variant av Jonna, som er en feminin form av mannsnavnet Jon. Kvinnenavnet kan også skrives Johnny, Johnnie, Joni og Jonni.

Republikken Madagaskar er en afrikansk øyrepublikk i det Indiske hav. Den er verdens fjerde største øy. Folket kalles madagassere eller gassere. Tiden etter uavhengigheten har vært politisk ustabil, med flere udemokratiske maktskifter.

I 1963 holdt John F. Kennedy tale i Vest-Berlin som hans berømte sitat, "Ich bin ein Berliner" stammer fra.

På denne dagen i 2015 ble homofilt ekteskap vedtatt lovlig i alle stater i USA.

Kilde: Wikipedia

Powered by Labrador CMS