5-åring på Syltnebba
Ble nok en tur på #syltnebba i dag, etter 5-åringens eget ønske 🌸 møtte en liten harepus på turen 🐇 #syltnebba_667moh #surnadal #trollheimen #trollheimsporten #topptureritrollheimen

God morgen 25. juli

God morgen 25. juli! Jakob, Jack og Jim har navnedag i dag. Navnedagen er etter apostelen Jakob, og dagen er kjent som Jakob Våthatt på primstaven. 25. juli er også katolsk minnedag for St. Kristoffer.

Om Jakob Våthatt, fra Store Norske leksikon:

Jakob Våthatt, 25. juli, er i kirketradisjonen minnedag for apostelen Jakob d.e. Han ble halshugd, og som et minne om dette finner vi ofte et sverd på primstavene. I kirkekunsten blir Jakob ofte avbildet med en hatt med pilegrimsmusling. På enkelte primstaver finner vi igjen hatten, som blir tolket som en regnværshatt, og i samsvar med dette har dagen fått navnet Jakob Våthatt. Var Jakob Våthatt våt, ble det mye regn i slåttonna, sa man i Drevja, eller regn i fire uker (Hordaland), eller en våt høst (over hele landet).

Noen historiske hendelser på denne dato:

Norsk historie

  • 1852 – Det som trolig var den første bemannede ballongferd i Norge fant sted da Ignatz Lassé tok av fra Bygdøy med gassballongen «Samson» og landet ved Dønski i Bærum etter cirka en times ballongferd.[1]
  • 1955 – Det oppstår brann i maskinrommet til snurperen «Risfjord» utenfor Magerøya. Tre omkommer.

    (Kilde: Wikipedia)
  • Merk gjerne bildene dine med #trollheimsporten eller send oss et blinkskudd til vakt@trollheimsporten.no, så deler vi nye bilder hver dag :)

Powered by Labrador CMS