Fint på favorittplassen i dag og. #sjø #fjære #fjord #naust #naturreservat #vår #søysetøran

God morgen 24. mars

God onsdag morgen!

24. mars er Verdens tuberkulosedag. FN-dagen markeres for å rette oppmerksomheten mot at det fremdeles er tuberkuloseepidemier i store deler av verden.

Ulrikke og Rikke har navnedag i dag.

Tuberkulose forårsaker rundt 2 millioner dødsfall hvert år, for det meste i den tredje verden. Datoen, 24. mars, er til minne om da doktor Robert Koch i 1882 annonserte at han hadde funnet og isolert årsaken til tuberkulose, tuberkulosebakterien.

På den tiden var mange i Europa og Amerika smittet av sykdommen, og en av syv av befolkningen døde av sykdommen. Kochs oppdagelse førte til at man fikk diagnose og ble frisk fra sykdommen.

I 1982, på hundreårsdagen for Kochs oppdagelse, erklærte Den internasjonale unionen mot tuberkulose og lungesykdommer (IUATLD) at 24. mars skulle bli verdens offisielle tuberkulosedag. I 1996 støttet Verdens helseorganisasjon (WHO) IUATLD og støttet sammen andre lignende organisasjoner opp om viktigheten rundt dagen.

På denne dagen i 1989 skjedde Exxon Valdez-forliset i Prince William-sundet utenfor Alaska. Oljetankerens forlis regnes som en av de mest ødeleggende miljøkatastrofene forårsaker av mennesker på havet noen gang.

24. mars 1999 gikk NATO til krig mot Jugoslavia i Kosovokrigen.

Samme dato i 2019 fikk cruiseskipet MS "Viking Sky" med 1373 personer ombord full motorstans og havnet i havsnød i Hustadvika. 479 av passasjerene ble evakuert med helikopter før faren var over

(Kilde: Wikipedia)

Powered by Labrador CMS